Välj en sida

Den elfte omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA spelades ikväll och det blev hemmasegrar för alla lag förutom för jumbon Ängby SK som fick se dig besegrade av lokalkonkurrenten Spårvägens BTK.

BTK Rekord – Söderhamns UIF, 4-1
Helsingborgsklubben BTK Rekord hade en trevande start på säsongen men har nu radat upp vinster och tog ikväll sin sjätte raka. För motståndet denna gång stod Söderhamns UIF som i Viktors Brodd sjukdomsfrånvaro ställde upp med trion Eriksson, Tran och Minghui. Hemmalaget fick en pangstart på kvällen och tog tre raka 3-0-vinster där framförallt matchen mellan Rekords Obeslo och Söderhamns Minghui var väldigt jämn. 19-17, 12-10 och 11-8 slutade matchen i Obeslos favör. Efter paus var det ett pånyttfött bortalag som äntrade hagen men föga hjälpte Yan Minghuis reducering då Obeslo vann den femte och sista matchen och därmed även lagmatchen. Söderhamn är nu nere på femte plats medan Rekord är med och slåss om en andraplats, dock ligger man just nu trea på 24 poäng, två poäng efter Halmstad och fyra efter Eslöv.

Halmstad BTK – BTK Kävlinge, 4-1
Matchen mellan Halmstad och Kävlinge startade 45 minuter sent på grund av att Kävlinges spelarbuss fastnade i en bilolycka på motorvägen. Väl uppe i Halmstad Arena syntes få spår av den förkortade uppladdningen för gästerna då Magnus Molin tog en meriterande seger över Elias Ranefur med 3-2 i set. Övriga matcher blev en upprepning i 3-1 och trots den fina starten från BTK Kävlinge, visade hemmalaget att man var numret för stort. Ranefur fick ingen chans till revansch då ”Tickan”, precis som i förra matchen, valde att byta in Fabian Åkerström som var mer lyckosam än sin bänkade lagkamrat. Halmstad kvar som serietvåa medan Kävlinge ligger kvar i ingenmansland.

Ängby SK – Spårvägens BTK, 1-4
Spårvägens BTK tog direkt kommandot i Stockholmsderbyt mot kompisarna från Ängby SK. Daniel Schaffer inledde med att slå André Da Silva med 3-2 i set och Simon Berglund hade i parallellmatchen inga större problem med Gustaf Ericsons underskruv och tog hem den matchen med 3-0 och dessutom klara siffror. I den tredje matchen var det i stort sett samma visa som i föregående match, klara siffror och 3-0 till Spårvägen. Den fjärde singelmatchen innebar reducering för hemmalaget då Da Silva besegrade Berglund med 3-0 vilket betydde att Satoshi Aida fick äran att slå in matchbollen mot Ericson efter att ha spelat hem fjärde set med 11-4. Spårvägens BTK tar tack vare kvällens vinst steget upp på den den fjärde och sista slutspelsplatsen medan Ängby SK ligger kvar sist i tabellen.

Eslövs AI BTK – Falkenbergs BTK, 4-0
I Eslöv fick veteranen Robert Svensson vila men vad gjorde väl det för hemmalaget som tog en klar vinst med 4-0. Dock är siffrorna inte helt rättvisande då två av matcherna vanns i skiljeset. Bruno Nettarp inledde matchen friskt och tog ledningen med 2-0 mot Daniel Kosiba från Ungern. Kosiba hittade tillslut Nettarps luckor och kunde vända ett hopplöst 0-2 underläge till vinst med 3-2. Den andra matchen spelades mellan Truls Möregårdh och An Shu som var den som inledde starkast som så många gånger förr. När Möregårdh hittade rätt och kunde styra undan An Shus farliga förstaattack gick det som på räls och tre set i rad gick till Eslövsspelaren. Lagmatchens andra jämna match spelades mellan greken Ioannis Sgoropoulos och thailändaren Padasak Taniviriyavechakul och även här var det Eslöv som var starkare. Det blev tillslut Kosiba som fick avgöra och slå in matchbollen efter att ha avfärdat An Shu i raka set. Eslöv kvar i topp och Falkenberg ligger nu näst sist.

Nästa omgång: 7/2 (omgång 12).

Komplett tabell och statistik.