Välj en sida

I en omgång där vi fick se prov på att de främsta lagen är starkast, med eftertryck. Utan en speciellt vass skärskådning så ser man snabbt vilka lag som är starkast rustade och hur matcherna kommer att sluta när toppen möter resten.

Eslöv-Munkedal 4-0
På en dryg timme avpolleterade Eslöv Munkedal som denna afton kom till spel med ännu två säsongsdebuterande spelare. Eslöv med två ungerska landslagsmän och Truls Möregårdh hade inga som helst problem med Munkedal. Munkedal har mönstrat hela 10 olika spelare denna säsong. Bredd är inte samma sak som mängd.

Lyckeby-Halmstad 0-4
Även här en snabb affär där Halmstad inte tog några fångar. Jansson, Wånggren och Andersson i Lyckeby gjorde vad de kunde men föll med klara siffror även om de i två matcherna faktiskt hade ledningen och där Jansson till och med hade tre matchbollar på Fabian Åkerström. Halmstad numret för stort för jumbolaget Lyckeby som denna gång dock kanske förtjänade mer än en nolla i sin segerkolumn.

Falkenberg-Spårvägen 2-4
Gästande Spårvägen från Stockholm kom in i matchen som klara favoriter men tränare Robert Svanberg höjde på förhand ett varningens finger:

– Det kommer bli tufft. Våra killar har det svårt för An Shu. Både Tran och Andersson har förlorat flera gånger mot An Shu många gånger och Riniotis vann senast över Tran. Så ingen lätt match det här inte, sa Svanberg inför matchen.

Svanberg skulle få rätt. Ingen lätt match för serieledarna från Stockholm. Tran gav Spåret ledningen via 3-1 mot Widing men sedan följde två riktiga rysarmatcher. Martin Friis kunde till sist efter tre räddade matchbollar vinna med 11-10 i skiljeset mot Riniotis, en match där Friis vann alla sina set i ”golden Point” och således nästan lika gärna hade kunnat förlora alla seten. Vilken rysare! Harald Andersson fick ingen lätt resa han heller, An Shu och Andersson följdes åt hela vägen fram till 10-10 i skilje där falkenbergaren tog hem den sista poängen och således även matchen för en reducering till 1-2 i lagmatchen.

Dramatiken i lagmatchen fortsatte efer paus där de båda nästkommande matcherna avgjordes i skiljeset och där respektive lag vann en match var. Riniotis vänder underläge 1-2 till seger med 3-2 mot Harald Andersson följt av att Martin Friis i skilje komfortabelt vann över Charlie Widing. 2-3 i lagmatchen och An Shu in i hagen mot Anthony Tran för att avgöra var poängen skulle hamna efter denna väldigt jämna och långa lagmatch.

Tran var den som för dagen var starkast i denna match och vann med 3-0 efter att i tredje set returnerat djupt ned i backhandhörnet på An Shu på ett mycket framgångsrikt sätt, symptomatiskt avgjordes matchen på just en sådan poäng vid ställningen 10-10. Falknberg föll med fanan i topp mot ett för dagen lite starkare Spårvägen.

Söderhamn-Kävlinge 4-2
Hälsingarna starkast i en match där Viktor Brodd blev den avgörande faktorn. Då Kävlinge inte riktigt har tre spelare som vinner matcher är det oerhört vikitgt att de andra två vinner matcher, säger sig självt. Denna gång så rådde heller ingen på Brodd och då blir det ofta en hedersam förlust och så blev det för Kävlinge denna kväll.

Viktor Brodd har ligans bästa matchskillnad och bara två förluster på hela säsongen och med det bär han sitt Söderhamn (fjärdeplats i ligan) som i och med segern skaffat sig ett utmärkt läge och hela sju poäng mer än femman att nå semfinalspel denna säsong.

Tabell och samtliga matchresultat

Nästa omgång (omgång 10) 30/3 klockan 18.30:
Falkenberg-Eslöv
Munkedal-SUIF
Kävlinge-Lyckeby
Spårvägen-Halmstad