Välj en sida

Idag (27 november) spelades sjätte omgången i herrarnas Pingisligan by STIGA. Det blev idel hemmasegrar förutom nere i Kävlinge där lokalkonkurrenten Eslövs AI BTK tog hem segern.

Halmstad BTK – Söderhamns UIF
Toppmötet mellan tvåan och trean i tabellen slutade med vinst för hemmalaget Halmstad BTK med 4-1 i matcher. Tom Jarvis var en stor segerorganisatör för hemmalaget då han vann båda sina matcher (mot Wang Kai och Viktor Brodd) med 3-0 i set och dessutom med klara siffror. Anders Eriksson var ensam i Hälsingelaget att vinna någon match då han besegrade Fabian Åkerström med 3-0.

BTK Rekord – Ängby SK
BTK Rekord har hittills haft en lite trevande inledning på säsongen och endast tagit en tre-poängsvist så kvällens 4-1-vinst måste ha känts oerhört skön för Helsingborgsgänget. I Ängbytröjan fick vi se ett nyförvärv i form av André Da Silva som besegrande inbytte Pontus Rööse med 3-0 i set och i Rekord var tjecken Obeslo åter med i laguppställningen.

BTK Kävlinge – Eslövs AI BTK
I kvällens Skånederby fick vi stifta bekantskap med två nya spelare. Zhang Fuzhou i Eslöv och Tobias Svensson i Kävlinge. I mötet mellan dessa två debutanter var det kinesen från Eslöv som drog det längsta strået och vann med klara 3-0. Ensam matchvinnare i Kävlinge blev veteranen Magnus Molin som slog tidigare nämnde Fuzhou. Eslöv tog hem matchen med 4-1 och toppar fortsatt tabellen, nu fyra poäng före Halmstad.

Spårvägens BTK – Falkenbergs BTK
Omgångens jämnaste match och också den enda som inte slutade 4-1. Stockholmslaget Spårvägen tog inledningsvis ledningen med 2-0 i matcher innan gamle och rutinerade An Shu tog hem sin match med 3-0 mot Daniel Schaffer och reducerade till 2-1. Spårvägen drygade ut sin ledning innan An Shu återigen reducerade men Spårvägen var fortfarande i förarsätet (3-2) inför den sista ordinarie matchen som spelades mellan två unga spelare, Martin Friis och Bruno Nettarp. Tillslut visade sig Friis vara för stark och tog hem den sista matchen med 11-7 i skilje. 4-2 till Spårvägen blev slutresultatet.

Komplett tabell och statistik hittar ni här. 

Foto: Jens Oredsson