Välj en sida

Ikväll klockan 18.30 så kommer vi att se tre Pingisligamatcher från omgång tre, den fjärde och sista matchen i omgången spelas imorgon mellan Eslöv och Halmstad.

Kvällens matcher:
BTK-Kävlinge-BTK Warta
BTK Rekord-Falkenbergs BTK
Ängby/Spårvägen-Söderhamn

Utifrån den väldigt jämna inledningen på seriespelet så är det svårt att redan nu dra för stora slutsatser kring vilka som tillhör toppskiktet eller bottenskiktet av tabellen. Fem av åtta matcher har slutat oavgjort och ingen match har slutat 4-0.

I den senaste omgången saknades Liao i Kävlinges uppställning och frågan är om han är tillbaka i spel. Utan Liao är Kävlinge ett svagare lag då han är en av ligans bästa spelare. Det brukar vara jämna matcher mellan Kävling och Warta med jämn statistik på inbördesmöten mellan spelarna. Kommer Vostes för Warta och kommer Liao från Kävlinge? Avgörande faktorer.

Nyckelspelare för Ängby/Spårvägen är Satoshi Aida som måste fortsätta vinna för att ge sitt lag poängchans. SUIF med två föredetta spårvägare i laget bjuder därmed på lite extra krydda till matchen men det är ett möte där SUIF brukar vara det starkare laget. Hälsingarna får här den ibland otacksamma uppgiften att bära favoritskapet i matchen mot stockholmskombon Ängby/Spårvägen.

Simon Arvidsson var förra året en av de bästa spelarna i ligan och har i år börjat lika övertygande med fyra raka segrar, superviktigt för fjolårsfinalisterna att ha ett sådant ankare då det ger övriga spelare lite utrymme. Förra säsongen vann Rekord bägge mötena med Falkenberg med 4-2 men i år lite nya spelare in i respektive lag och det kan förändra saker och ting. Rekord knapp favorit.

Värt att notera är att matchtiden för en lagmatch har gått ner betydligt och speltiden är nu klart kortare än tidigare år. Anledningarna till detta har med att göra med att det spelas med fler bollar (spelarna förses löpande med bollar), endast en paus men också att det är direktstart på match tre respektive sex och ingen väntetid mellan matcher.

Spelartoppen (matchskillnad):
4-0 Hui Xu, Eslövs AI BTK
4-0 Arvidsson Simon, BTK Rekord
2-0 Karlsson Mattias, Halmstad BTK
3-1 Minghui Yan, Söderhamns UIF
3-1 Aida Satoshi, Ängby/Spårvägen Elit BTK
2-0 Vostes Yannick, BTK Warta
2-0 Liao Chen-Ting, BTK Kävlinge
3-1 Mc Beath David, BTK Kävlinge

LIVE-rapportering från kvällens matcher