Välj en sida

Två omgångar i den tionde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA spelades ikväll. Resterande omgångar är uppskjutna på grund av Hungarian Open där flera av våra svenska landslagsspelare deltar.

BTK Kävlinge – BTK Rekord, 1-4
Det var ett klart försvagat hemmalag som ställde upp utan både David McBeath och Eric Jouti som just nu befinner sig i Budapest och deltar i Hungarian Open. På grund av dessa spelares frånvaro fick division-tre-spelaren Niklas Granlund debutera och hade inte mycket att sätta emot Rekords tjeck Michal Obeslo. Yannicke Vostes reducerade Rekords ledning genom att besegra tysken Liang Qiu i raka set. Simon Arvidsson drog iväg till 2-0 i set mot Magnus Molin men Molin kom tillbaka och tog hem tredje set och var i ledningen i stort sett hela fjärde set. Arvidsson var dock den starkaste av de båda herrarna och spelade hem fjärde set med 12-10. Efter kaffepausen valde Rekord att byta in Pontus Rööse som tog sin första vinst i Pingisligan när han fick möta Niklas Granlund. På det andra bordet möttes Vostes och Obeslo och det blev kvällens i särklass bästa match med många blixtrande slag från båda spelare och många backhandtryck raka vägen från Vostes. Spelarna vann vars ett set innan Obeslo tog kommandot och spelade hem tredje set med 11-8 och av bara farten även det fjärde som slutade 11-3. I och med segern har Rekord känning på topplagen Halmstad och Eslöv och slutspelsplatsen känns mer eller mindre säkrad. För Kävlinge ser det tufft ut att nå fjärdeplatsen som i så fall hade inneburit en historisk slutspelsplats.

Falkenbergs BTK – Ängby SK, 4-6
Om det gick snabbt i Kävlinge så var det desto jämnare i Falkenberg där hemmalaget tog ledningen med 2-0 efter två jämna matcher. An Shu inledde med att besegra André Da Silva med 11-9 i skilje och Padasak Taniviriyavechakul slog Gustaf Ericson med 11-3 i femte och avgörande set. Innan paus kunde Sebastian Loso reducera hemmalagets ledning genom att vinna i raka set mot Magnus Pohjolainen som spelade sin blott andra match för säsongen.
När det var dags för spel igen var det hemmalagets högskrikande An Shu mot underskruvsspecialisten Gustaf Ericson. Efter två jämna set inledningsvis stod det 1-1 men Ericson satte gasen i botten och tog hem både tredje och fjärde set klart. Kvitterat i lagmatchen och så var det även efter att Padasak slagit Loso och Pohjolainen förlorat mot Da Silva. 3-3 och en poäng vardera, frågan var nu bara var den sista poängen skulle hamna. I första sudden-omgången tog lagen vars en vinst men i andra tog bortalaget hem båda där Da Silvas 11-1 mot Padasak sticker ut lite extra. Ängby tog därmed sin första vinst i Pingisligan by STIGA men ligger trots det längst ner i tabellen med endast tre inspelade poäng, Falkenberg som ligger placeringen före har åtta poäng.

Kommande matcher i omgång 10: 
23/1-19, Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK
24/1-19, Spårvägens BTK – Halmstad BTK

Tabell och statistik hittar ni här. 

Foto: Jens Oredsson