Välj en sida

Warta från Göteborg kom till spel med sin belgiska stjärna Yannick Vostes i detta andra möte samtidigt som Ängby/Spårvägen fortfarande stod utan sin portugisiska spelare Zhao Tianming. Fördel Warta på förhand och då inte minst med anledning av att varken Martin Friis eller Sebastian Loso var tillgängliga, ersättare i såväl första mötet som i det andra mötet blev unge Lukas Kopriwa.

Satoshi Aida gjorde vad han kunde och vann båda sina matcher men det då han i detta bortamöte inte fick hjälp i matchprotokollet av sina lagkamrater så skrevs förlusten till 2-4. Warta till semifinal för andra gången någonsin i föreningens historia och en väldig glädje hos göteborgarna utbröt i samband med att segern och avancemanget var säkrat.

I den andra kvartsfinalserien mellan Rekord och Halmstad blev det lika jämnt som göteborgsmatchen och mycket hårdare än det första mötet där Halmstad vann med klara 4-0.

Rekord som under 2017 var ett av Pingissveriges bästa och hetaste lag har under 2018 varit ett helt annat lag och inte vunnit en enda lagmatch, extraordinärt. Tyvärr för helsingborgarna bröts inte trenden denna gång utan Halmstad kunde vinna med 2-4 efter två segrar för Elias Ranefur och en vardera av Ibrahima Diaw och Mattias Karlsson. Ranefur har växt väldigt denna säsong i seriespelet där han från ha varit väldigt ojämn tidigare säsonger nu många gånger är nyckelspelaren.

Diaw vinner mycket matcher han med, 9-8 i grundserien och 3-0 i kvartsfinalserien.

Kvartsfinalresultat
BTK-Warta-Ängby/Spårvägen 4-2
Warta till semifinal efter 2-0 i matcher

BTK Rekord-Halmstad BTK 2-4
Halmstad till semifinal efter 2-0 i matcher