Välj en sida

Näst sista omgången

Idag spelades näst sista omgången av Pingisligan by STIGA, damer. Vi fick se två jämna och två mindre jämna matcher i detta slutskede av grundserien.

Eskilstuna-Halmstad 1-6
Att Halmstad skulle ta hem segern i matchen var inte så förvånande och inte heller att det skedde rätt så komfortabelt. Eskilstuna slier på så gott de kan men räcker inte riktigt till ännu på denna nivå, kul för dem att Sannamari Bölenius kunde besegra Erika Fronth med 3-1 i set. Halmstad minst ett nummer för stort och tar hem en klar seger. Charlotte Carey fortsätter vara tongivande i topplaget Halmstad och har fina 24-7 i matchskillnad.

IK Juno-Eslöv 4-6
En tät match som gick hela distansen där Juno med Arina Singeorzan i spetsen pressade Eslöv in i det berömda kaklet men utan att få med sig några poäng den fina insatsen till trots. Singeorzan tog hem tre singelsegrar där segern mot Filippa Bergand med 3-2 i set efter underläge 0-2 nog smakade mumma. Eslöv dock bredare rent lagmässigt och seger i dubbel och fem segrar till mot Holgersson och Westholm räckte till två poäng för skåningarna.

Lekstorp-Storfors 0-6
Gästande serieledarna från Storfors gjorde processen kort med unga Lekstorp. Endast tre set släppte det värmlädska topplaget ifrån sig. Närmast att spräcka nollan för Lekstorp var Matilda Hansson som hade leningen med 2-1 i set över Emmanuelle Lennon, förlust 2-3 till sist. Storfors mer eller mindre säkrar seriesegern genom denna vinstoch Lekstorp är borta från slutspel även i teorin.

Team Mälarenergi-Arvika 5-5
Hemmalagate kom undan med andan i halsen. ledning för köpingslaget med både 3-1 och 4-2 för att sedan hamna i underläge med 4-5 och kniven mot strupen. Zhang Fang hade (som vanligt) lett Arvika till pole position genom tre singelsegrar och en dubbelseger tillsammans med Alma Rööse men om Eslöv visade bredd mot Juno så gjorde Mälarenergi det mot Arvika med att alla tre spelarna vann matcher för sitt lag. Stenhårt och jämnt så det förslår i en match där Mälarenergi var tvungna att vinna för att kunna nå slutspel. Arvikas poäng innebär att de nu är tre (3) poäng före just Mälarenergi och innehar fjärdeplatsen som innebär semifinalspel.

Sista omgången, 9 feb
Team Mälarenergi – Storfors BTK
Lekstorps IF – Arvika BTK
Eskilstuna BTK – Eslövs PK
IK Juno – Halmstad BTK