Välj en sida

Idag startade Pingisligan by STIGA igen i och med damernas nionde omgång. Vi bjöds på båda jämna och ojämna lagmatcher.

Eskilstuna-Lekstorp 0-6
Gästande Lekstorp med Zhang Jin (ny kinesisk spelare i Lekstorp) som ankare gav ingen pardon i mötet med ligajumbon Eskilstuna. Resultatet var det inget snack om och det var endast Eskilstunas Sannamari Bölenius som kunde pressa någon motståndare, förlust mot Kornelia Jönsson i skiljeset blev det närmaste man kom från Eskilstunas håll. Två fina segrar av Matilda Hansson med 3-0 är värda att notera, unga Matilda vsar framfötterna mer och mer i ligaspelet.

Arvika-Eslöv 6-2
Eslöv till start utan Li Fen och utan henne är man snäppet svagare såklart, Li Fen är ju den mest framgångsrika spelaren i svensk bordtennis ligaspel någonsin för både herrar och damer. Filippa Bergand gjorde vad hon kunde för att rubba hemmalaget Arvika men fick denna gång liten hjälp av sina lagkamrater.

Zhang Fang för hemmalaget drogt ett stort lass med sina segrar och Arvika kunde komma upp till ledning 5-2 innan Zhang Fang och Bergand ställdes mot varandra, i deras förra möte (omgång 6) så vann Bergand med klara 3-0. Detta möte blev betydligt jämnare och efter ett förlorat förstaset tog Bergand över och dominerade matchbilden, seger i andra set och stor lednig i det tredje innan Bergand vid 9-9 tog timeout. Timeouten förvaltades inte på bästa sätt, en dåli serve där Zhang Fang kunde attackera direkt och ta poäng följdes upp av en servmiss, 1-2 i set och fördelen åter igen i Zhang Fangs favör. Bergand kom tillbaka men kunde inte ta hem segern, revanch för Zhang Fang och seger för Arvika med 6-2.

Storfors-Halmstad 6-3
Storfors med som alltid ett starkt lag ställdes mot ett Halmstad som saknade Charlotte Carey men förstärkts med nygamla Prachi Jha.Ett toppmöte i ligaspelet där hemmalaget Storfors behöver en seger för att inte se Halmstad och Eslöv segla iväg från dem.

Lagmatchen blev som väntat väldigt jämn och stod länge och vägde av och an om vem som skulle vinna. 2-2 förbyttes till 4-2 och ledning för hemmalaget och den ledningen släppte Storfors sedan aldrig utan kunde via Judith Liu och hennes tre singelsegrar ta hem kampen. Den sista matchen blev en riktig nagelbitare där inbytta Katerina Toliou besegrade Jennie Edvinsson med 14-12 efter tre räddade matchbollar och det till publikens glada jubel. Det drar ihop sig i toppen!

Juno-Team Mälarenergi 2-6
Bortalaget fick en perfekt start med tre raka segrar med 3-0 innan Juno kunde ta sig in i matchen på allvar. Efter sex spelade match och dubbeldags var ledningen 2-4 för gästande Team Mälarenergi där Kornelija Riiskyte plockat med sig två segrar (mot Singeorzan och Kirichenko). Trots att Burkova nästan hade segern mot Riiskyte klar så gled Riiskyte ur greppet och hämtade upp 3-8 i skiljeset till seger, kanske borde Burkova använt sin tiemout före 8-9 och sex förlorade poäng på raken? Seger till bortalaget med 2-6.

Segern för Storfors över Halmstad och Eslövs förlust mot Arvika innebär att det verkligen drar ihop sig i toppen. Halmstad på 14 poäng, Storfors på 13 poäng och Eslöv på 12 poäng samt Arvika, Lekstorp och Mälarenergi på 11 poäng. Jämnt värre!

Kommande matcher (12/1) i omgång 10, klockan 10.00
Eskilstuna BTK-TEam Mälarenergi BTK
Storfors BTK-Eslövs PK
IK Juno-Lekstorps IF
Arvika BTK-Halmstad BTK

Tabell och fullständiga matchresultat från samtliga matcher