Välj en sida

Ikväll spelades den andra omgången av herrarnas Pingisliga by STIGA och där bjöds vi på flera välspelade matcher som dessutom allihopa denna gång sändes via webben! Kul med kommentator på sändningarna som SUIF och BTK Rekord bidrog med denna gång och något som SBTF såklart uppmuntrar!

Eslövs AI-BTK Kävlinge
De två grannkommunerna ställdes mot varandra i ett skånederby där Eslöv som väntat var numret för stort. Anförda av Truls Möregårdh kunde hemmalaget ta hem poängen och visa upp sig från sin bästa sida. Vostes den belgiska Kävlingespelaren gjorde dock sitt bästa för att förstöra festen när han inledde med att vinna i raka set över Daniel Kosiba. Efter det trummade dock Eslöv på och då kunde inte gästerna stå emot. 4-1 i lagmatchen och Eslöv visar fin form.

Munkedals BTK-Spårvägens BTK
Padasak Taniviriyavechakul förlorade det tredje setet i sin inledande match mot gästernas Anthony Tran men övriga set vanns enkelt av thailändaren och det angav tonen för matchen. Harald Andersson krigade dock kvar Spårvägen i matchen när han i sin segermatch över Endika Diez räddade fyra matchbollar innan han vann med 17-15 i det avgörande setet, vilken nervpärs!

Simon Söderlund vann därefter relativt klart över Martin Friis i en väldigt viktig match som i slutändan blev avgörande. Harald Andersson kunde för gästerna även besegra Taniviriyavechakul samtidigt som Tran vann över Söderlund med 3-1 och tvingade fram 3-3 då Friis förlorat även sin andra match, denna gång mot Diez. Vid 3-3 blir det avgörande dubbelmatch och den vanns av hemmalaget med 2-0 i set för att ge extrapoängen till Munkedal.

BTK Rekord-Halmstad BTK
Nykomlingarna Rekord mönstrade samma uppställningen som i den första omgången då de föll mot SUIF med 0-4, nu väntade vice mästarna Halmstad på hemmaplan. Gästernas formstarke Borgar Haug som i helgen vann Europa top-10 för juniorer gjorde processen kort med hemmalagets Metanee Tawan, ett nyförvärv som kanske inte riktigt håller den nivån som behövs i Pingisligan. I de två nästkommande matcherna bjöds vi dock på jämnare kamper där lagen tog en seger var innan paus.

Efter paus kunde Halmstad säkra segern till 2-4 efter att Rekords grekiska landslagsman Konstantin Konstantinopolos vunnit över Wille Kindblad och för dagen säkrat två segrar (vann även innan paus mot Fabian Åkerström).

SUIF-Falkenbergs BTK
Regerande mästarna från Söderhamn stormade fram mot seger i lagmatchen efter att Viktor Brodd och nyförvärvet Angel Naranjo Lopez vunnit sina två inledande matcher. Naranjo Lopez som spelat framgångsrikt i superettan för SUIF är en spännande bekantskap som öppnat säsongen starkt för sin nya klubb. Owen Cathcart från Falkenberg kunde i sin match vända på underläge 0-2 i set till seger över Per Sandström för att hålla liv i matchen, hade det blivit 3-0 i det läget hade matchen nog varit avgjord men nu blev ställningen istället 2-1 och matchen stod och vägde.

I detta läge kunde Brodd och Naranjo Lopez via två jämna 3-0 segrar säkra segern och SUIF visar att de är ett vasst lag även i år om någon nu hade trott något annorlunda.

Bilden: Truls Möregårdh, Foto: Jens Oredsson