Välj en sida

I helgen är det dags för omgång tre och fyra i damernas Pingisligan by STIGA som just nu toppas av Eslövs PK som förra omgången vann båda sina matcher med 5-3. Under lördagens omgång möts de båda jumbolagen Lyckeby BTK och IK Juno så det återstår att se vilket av de båda lagen som tar säsongens första poäng.

Toppkvoter efter två omgångar
Li Fen, Eslöv PK, 6-0
Zhang Fang, Eskilstuna BTK, 5-1
Jessica Yamada, Köpings BTK Dam, 4-1
Stina Källberg, Halmstad BTK, 2-0
Erika Fronth, Halmstad BTK, 2-0

Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson följer med stort intresse damernas liga och imponeras av säsongsupptakten som han till och med kallar ”sensationell”.
– Inledningen har varit sensationellt bra. Om man läser in sig på de spelare som nu varit ”in action” så skulle jag säga att ligan håller näst intill europeisk toppklass. Det finns allt ifrån mycket skarpa och rutinerade spelare som exempelvis Li Fen i Eslöv och Zhang Fang i Eskilstuna till, bortsett från Linda Bergström, hela det nya svenska damlandslaget, säger Mikael Andersson.

Inför säsongen infördes en ny poängberäkning i damligan som innebär att vinnande lag (5-0, 5-1, 5-2, 5-3) får tre poäng medan förlorande lag får noll. Om matchen står 4-4 erhåller varje lag en poäng och det lag som sedan vinner den avslutande dubbelmatchen får ytterligare en poäng.
– Det ska bli väldigt intressant att fortsatt följa ligan och jag fullkomligt älskar trepoängssystemet och racet mot Ligacupfinalen i Eslöv 18-20 december. Det nya spelsystemet med bland annat Golden Point och begränsningar när det kommer till användandet av spelare är också väldigt bra skulle jag säga – det blir ett klart bättre tryck och intensitet i matcherna vilket är något vi efterfrågat, fortsätter Mikael.

Inför helgens två omgångar finns det mycket spännande att se fram emot. Sportchefen själv kommer att bevaka matchen mellan Halmstad BTK och Eskilstuna BTK som spelas i Halmstad Arena:
– Eskilstuna BTK har en intressant damsatsning på gång och jag räknar med att de kommer stå upp bra i den här matchen. Om jag får tippa lite så tror jag att vi kommer få se den första tie-break-dubbeln i just den matchen. Jag tycker också det ska bli intressant att följa bottenstriden mellan IK Juno och Lyckeby BTK. Båda lag har noll poäng efter första omgångarna trots att man faktiskt har både lovande och starka spelare i sina lag. Det betyder enligt mig att klassen på ligan är klart bättre än tidigare trots att vi bara har sju lag i serien vilket är något att tänka på.

Helgens matcher i omgång tre och fyra är följande
Lördag 17/10 klockan 15.00
Lekstorps IF – Köpings BTK Dam
Halmstad BTK – Eskilstuna BTK
Lyckeby BTK – IK Juno
Söndag 18/10 klockan 11.00
Eslövs PK – IK Juno
Lekstorps BTK – Eskilstuna BTK
Halmstad BTK – Köpings BTK Dam

Aktuell tabell och tidigare resultat hittar ni här.

Ni kan se samtliga matcher live via Pingiskanalen för endast 49kr/månad och då får ni dessutom tillgång till massa mer som exempelvis herrarnas Pingisligan by STIGA och kommande SM-tävlingar.