Välj en sida

Köpings BTK Dam tog sin andra vinst på lika många dagar men tillskillnad mot igår då Lyckeby BTK stod för motståndet gick dagens match ”hela vägen” och avgjordes först efter en tie-break-dubbel.

Lekstorps IF – Köpings BTK Dam, 4-5
Hemmalaget Lekstorps IF med unga svenska spelare där alla tillhör eller nosar på damlandslaget fick en tung start på matchen. Gästerna drog ifrån till 2-0 som sedan blev 4-1. Såhär långt i matchen var Jennifer Jonsson ensam i hemmalaget om att vinna en match vilket hon gjorde mot Köpings Leila Imre.

Vid underläge 1-4 stod duon Jennifer Jonsson och Matilda Hansson för en stark upphämtning som resulterade i en kvittering av lagmatchen och därmed minst en poäng till vardera lag. Jennifer besegrade först Korneilja Riliskyte med 3-2 och därefter Katarzyna Slifirczyk med maximala 3-0 medan Matilda vann över Imre med 3-2.

I den avgörande dubbelmatchen i bäst av tre set, som skulle avgöra vem som skulle får extrapoängen med sig hem, ställde hemmalaget upp med Rebecca Muskantor och Matilda Hansson medan gästerna mönstrade Imre/Riliskyte.

Första set fick med klara 11-6 till gästerna medan det var hemmalagets duo som satt i förarsätet i det andra. 10-9, 11-10, 12-11 och 14-13 räckte inte för Muskantor/Hansson utan i stället var det Köpingspelarna som var starkast och tog hem setet med 16-14 och därmed också lagmatchen med 5-4.

I helgen skulle ytterligare tre matcher ha spelats men på grund av sjukdom i flera av lagen sköts dessa matcher upp.

Nästa ”fulla” omgång spelas helgen 26-27 mars men innan dess kommer flera uppskjutna matcher att avgöras. För fullständig tabell och datum för återstående matcher, klicka här.

Foto: Sven Larsson