Välj en sida

Ikväll är det dags för den fjärde och sista matchen i omgång fem av herrarnas Pingisligan by STIGA. Matchen skulle ha spelats 5 november men blev flyttad på grund av Team World Cup.

De båda lagen har de senaste åren tillhört giganterna inom svensk herrbordtennis och ingen blir nog förvånad om det är dessa två lag som i vår gör upp om guldet. Till denna tidiga seriefinal kommer Halmstad som serieledare och Eslöv som två, båda med maximala 15 poäng. Halmstad har under de fem inledande matcherna endast tappat fyra delmatcher och medan Eslöv förlorat fem. Trots att båda lagen har en match mindre spelad än trean Söderhamns UIF ligger man fem poäng före i tabellen.

I kvällens lag kommer vi hitta följande spelare:

Eslövs AI BTK

Satoshi Aida, 6-0
Nandor Ecseki, 6-1
Truls Möregårdh, 3-0
Daniel Kosiba, 3-1
Alex Naumin, 2-3

Halmstad BTK
Fabian Åkerström, 8-0
Elias Ranefur, 6-1
Simon Arvidsson, 3-0
Tom Jarvis, 3-3

Det är potentiellt alltså fyra spelare vi kommer få se ikväll som ännu inte förlorat någon match. Längst segerkvot har Halmstads Fabian Åkerström som vunnit åtta raka matcher, frågan är om han eller någon av Satoshi Aida, Truls Möregårdh eller Simon Arvidsson kommer åka på sin första förlust?

Genom åren har dessa båda lag mötts 78 gånger. Eslöv har vunnit 47 av dessa möten, Halmstad 22 och 9 har slutat oavgjorda.

Matchen sänds som alltid via Pingiskanalen här.

Liveuppdatering boll för boll hittar du här.

Nästa omgång (7) spelas tisdag 17/12
Munkedals BTK – Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK – Halmstad BTK
BTK Kävlinge – Söderhamns UIF
Falkenbergs BTK – BTK Rekord

Foto: Jens Oredsson