Välj en sida

Eslövs PK-Lyckeby BTK 5-0
Efter några säsonger med seriespelsplacering i Lekstorps IF var Rebecca Muskantor tillbaka i Eslövs PK.
– Jag är nöjd med mitt spel idag, det känns bra, sade Rebecca Muskantor.

Med två VM-spelare i laget, Filippa Bergand och Rebecca Muskantor, så blev det en tämligen enkel vinst för Eslövs PK mot Lyckeby BTK. Lyckebys nyförvärv, grekiska Emmy Tsekoura, hade så när snuvat Nomin Baasan på andra set i öppningsmatchen, men när det inte lyckades vann Nomin ganska klart efter att ha forcerat starkt i tredje set. Hanna Kjellson pressade Filippa Bergand ordentligt både i första (15-13) och tredje set (16-14) men med knapp marginal höll Filippa undan. Det var endast Sara Palm som tog set för Lyckeby. Hon spelade optimistiskt och intensivt i tredje set som hon tog hem med 11-7. Det blev jämnt även i fjärde, men Rebecca höll undan till 11-9.

Mot Nomin Baasan hade Sara Palm ledning med 2-1 i set och det blev riktigt spännande på slutet där Nomin lyckades ta hem de två sista seten, 11-8 och skilje med 11-9.

Halmstad BTK-BTK Frej 5-4
Zhang Fang fortsätter att leverera i hennes och Frejs comeback i Pingisligan. Hon såg till att hålla matchen mot Halmstad BTK vid liv genom att vinna samtliga sina tre singlar. Det blev till slut en riktig rysare som gick till förlängning.

Erika Fronth vann två singlar för Halmstad BTK, medan Jennie Edvinsson och nyförvärvet, Christine Kalvatn tog Halmstads fjärde singel. Det var Linn Olsson som vann den sista singeln som gjorde ställningen till 4-4 och den avgörande dubbeln.

Linn Olsson och Alvalie Palmbo tog hem ett rafflande första set med 12-10. Halmstads Jennie Edvinsson och Christine Kalvatn tog med knapp marginal hem andra med 11-9. Om dessa inledande set var spännande var det ingenting mot vad som väntade i det tredje och avgörande setet.

BTK Frej skaffade sig 9-7 och hade läge att hämta hem bonuspoängen. Jennie och Christine gav dock aldrig upp, utjämnade till 9-9 och skaffade sig också matchboll vid 10-9. Linn och Alvalie gav dock inte upp frivilligt utan det blev en nervkittlande avslutning där Halmstad BTK till slut drog längsta strået efter att ha haft samtliga matchbollar fram till 14-12.

Lekstorps IF-IK Juno 5-2
Juno kom till spel utan Hanna Haponova och det påverkade förstås slutresultatet. Lekstorps nyförvärv, italienska Nicole Arlia, bidrog till hemmalagets vinst genom att vinna två matcher.

VM-spelaren Matilda Hansson förlorade till Alma Rööse med 3-1 i set. Junos andra vinst togs av Hannah Holgersson. Jennifer Jonsson fortsätter att hålla hög klass trots att hon lämnat landslaget. Två säkra vinster noterades på hennes konto.

Tet och bild: Per Hällström