Välj en sida

Med 11 omgångar spelade så återstår endast tre omgångar innan grundserien av damernas Pingisliga är färdigspelad. I toppen hittar vi Storfors som idag vann en riktigt tuff match mot Juno som håller till i den nedre regionen av tabellen. Bakom Storfors jagar ett koppel av lag och det skiljer bara fyra poäng mellan tabellsexan Lekstorp och tabelltvåan Halmstad.

Arvika-Eskilstuna 6-0
Med Zhang Fang i laget så kan Arvia slå alla lag i serien och då har man få och knappt några problem med Eskilstuna. Sannamari Bölenius var närmast en seger men hennes upphämtning från 0-2 till 2-2 mot Alma Rööse räckte inte då mansom bekant spelar till tre vunna set och i det sista setet var Rööse överlägsen. Eskilstuna kvar utan poöng i botten av tabellen.

Storfors-Juno 6-4
4-0 och 5-1 ledningar kändes utifrån tablläget helt väntat men sen vaknade Juno till liv och slet sig tillbaka in i matchen via tre raka vinster där Hannah Holgerssons seger över Jessica Yamada smällde högst. Holgersson hade matchbollar till såväl 3-0 och 3-1 i set men de försvann en efter en, först på den tionde (!) matchbollen kunde segern säkras till 11-9 i skilje, puh.. men segern var poängmässigt förgäves då Storfors genom Konstantina Paridi vann den sista matchen med 3-1 i set och via det säkra två pinnar till värmländska Storfors, 6-4.

Eslöv-Lekstorp 6-1
Ett möte med 100% svenska spelare i lagmatchen där flertalet ärmed i de svenska ungdomslandslagen, kul! Segern med 6-1 verkar ju tydlig men om man såg matchen eller för den sakens skull i efterhand synar matchresultaten kan man lätt finna att det inte var en lätt match, hela sex fighter avgjordes i skiljeset och där tpg hemmalaget hem fem av dem, wow! Värsta matchen stod mellan Caroline Tanska och Leah Tveit-Muskantor där unga Leah vann med 18-16 i skilje och ha räddat sju matchbollar, ännu ett wow och ett puh. Värt att notera är att Matilda Hansson pressade Eslövs Filippa Bergand rejält som dock till sist tog hem matchen. Eslöv kundedock med mer rutin och tyngd på sin sida ta hem segern i lagmatchen som var riktigt spännande.

Halmstad-Mälarenergi 5-5
Oj, vad jämnt. Köpingslaget knep en poäng efter 3-5 underläge och det var viktigt då man skuggar Arvika (en poäng före i tabellen) som innehar den sista slutspelsplatsen. Klaudia Kusinska kunde för gästerna ta hem alla sina tre matcher vilket blev avgörande i det oavgjorda toppmötet.

Tabell och samtliga matchresultat

Omgång 12, söndag 2/2-20
Storfors BTK – Eskilstuna BTK
Arvika BTK – IK Juno
Halmstad BTK – Lekstorps IF
Eslövs PK – Team Mälarenergi