Välj en sida

De fyra lagen i toppen av damernas Pingisliga by STIGA skiljs åt av bara två poäng, ruggigt jämnt minst sagt. I reprisen av senaste årens finaler så spelad Eslöv och Storfors lika och Team Mälarenergi slog Spårvägen klart. I botten av tabellen tog Arvika en viktig seger när de vann över bottenkollegan Lyckeby med 2-6.

Alla matcher sändes LIVE och alla matcher går att se i efterhand. Klicka här och leta reda på er favorit.

Lyckeby BTK-Arvika BTK 2-6
I Lyckeby var det det bara Hanna Kjellson som stod emot ett starkt Arvika, Kjellson knep båda matcherna innan dubbelmatchen men sedan satte Ilka Doval stopp för hemmaspelarens fina results. Arvikas bredd kunde denna gång avgöra och i och med det ge värmländskorna segern. Segern är Arvikas första för säsongen och ack så viktigt det var med tanke på att även Lyckeby stod utan seger inför dagens omgång.

IK Juno-Halmstad BTK 5-5
Anastasia Burkova som saknades i den förra omgången (igår, 6 oktober) var idag tillbaka med besked, tre segrar i singel och dubbelseger med Arina Singeorzan. Burkova fundamental för Juno i säsongsinledningen. Erika Fronth bäst i bortalaget då hon vann två av sina matcher och då inte minst segern med 3-1 över Singeorzan. Halmstad och Juno med delad poäng och starx före et numer jagande Arvika.

Eslövs PK-Storfors BTK 5-5
Reprisen på SM-finalen från de senaste tre åren blev så jämn som man bara kunde hoppas på, 5-5 och en poäng vardera. Mästarlaget Storfors leddes av en stekhet Katerina Toliou som plockade tre segrar, 11-9 i skilje mot Alex Galic sticker ut och blev till sist helt avgörande. Slagläge för Storsfors i den sista matchen då man ledde med 4-5 när Rebecca Tveit-Muskantor från Eslöv mötte Christina Fili. Båda spelarna utan singelseger i denna lagmatch och det skulle krävas ett skiljeset för att bestämma om Storsfors skulle få alla poäng eller om Eslöv skulle få med sig en (1). Det blev till sist Rebecca Tveit-Muskantor som vann och det med 11-9 i skilje och delad pott.

Team Mälarenergi BTK-Spårvägens BTK 6-2
Starkt av köpingslaget som fick stopp på Spårets framfart och det rejält! 4-0 och en chockstart och även om det reducerades i två raka matcher via Daniela Moskovotis och Helena Zetterström så skulle matcherna fortsättningsvis gå Team Mälarenergis väg. Dubbelmatchen vanns med 3-1 för Team Mälarenergi och därmed hade Daniela Moskovits kniven på strupen mot Stina Källberg, tvingad att vinna för att hålla matchen i liv. Moskovits rann ifrån med 2-0 i set men lyckades sen inte med att knyta ihop den berömda säcken, Källberg slet på och tog hem set tre, fyra och slutligen fem. Segern till Team Mälarenergi BTK. Värt att notera är att Ellen Holmsten som hittills varit obesegrad nu inkasserade två förluster. Ännu mer värt att notera är att Stina Källberg numera är enda obesegrade spelare på finfina 8-0 i matchskillnad.

Fullständig tabell

Omgång 5
Lör 24/11 Eslövs PK – Team Mälarenergi BTK
Lör 24/11 Lyckeby BTK – IK Juno
Lör 24/11 11:00 Arvika BTK – Spårvägens BTK
Lör 24/11 15:00 Storfors BTK – Halmstad BTK