Välj en sida

Tidigare i veckan så spelades matchen mellan Eslöv och Halmstad och idag så kompletterades den matchen med de två sista matcherna i omgång 3 av Pingisligan by STIGA, damer. Två väldigt jämna matcher som bjöd på kamp och dramatik

IK Juno-Lekstorp 3-5
Martine Toftaker inledde strålande för hemmalaget genom att i raka set besegra Matilda Hansson, Norskan Toftaker besegrade sedan även Jennifer Jonsson, två segrar som hade kunnat ge poäng till Juno. Lekstorp hade dock den bättre dagen av de två lagen och kunde till sist vinna med 3-5. Alma Rööse som för hemmalaget förlorade alla sina tre matcher varav två i skiljeset var nog dagens olyckligaste. En tung förlust för Juno men desto skönare för Lekstorp, som idrott ofta är.

Köpings BTK Dam-Lyckeby BTK 5-4
Inledningsvis såg det ut att bli en snabb affär av detta då Köping inledde med tre raka segrar. Lyckeby kom dock tillbaka in i matchen efter storspel av Alva Themnér och Sara Palm som plockade hem två segrar var och tvingade fram en avgörande dubbelmatch vid ställningen 4-4. Palm stod för en fin vändningen mot Katarzyna Slifirczyk där Palm var i underläge med 0-2 i set och hade matchbollar emot sig i tredje, totalt rädda Palm fem matchbollar innan hon fullbordade vändningen via ett rysarset som vanns med 14-12. Alva Themnér stod även hon för en fin vändning om än inte lika dramatisk och stor som Palms men väl att vinna mot Köpings Leila Imre med 3-2 i set efter underläge 3-7 i skilje är väldigt starkt.

Dubbelmatchen var sedan apropå stark insats just en sådan men den här gången av Köping som klart kunde kontrollera matchen till seger med 2-0 i set och ta hem bonuspoängen.

Omgång 4, 21/11
11.00 Köpings BTK Dam-Lekstorps IF
11.00 IK Juno-Lyckeby BTK

Ni kan följa matcher via livescore eller webbsändningar, klicka på länkarna. Alla matcher sänds och rapporteras.

Bilden: Hannah Holgersson, IK Juno Foto: Jens Oredsson