Välj en sida

Bortalagen tog hem segrarna i dagens semifinaler där Halmstad vann över SUIf samtidigt som Eslöv besegrade Spårvägen. Segrarna innebär att Halmstad och Eslöv vinner semifinalerna och därmed är klara för final.

Spårvägen-Eslöv 2-4
Spårvägen fick en tuff start på lagmatchen där man hamnade i underläge 0-2 efter att Daniel Kosiba slagit Harald Andersson med 3-1 i set parallellt med att Truls Möregårdh vann över Anthony Tran i raka set.

Martin Friis gav dock hemmalaget hopp när han reducerade bortalagets ledning till 1-2 efter en 3-1 seger mot luxemburgaren Eric Glod. Hoppet skulle dock släckas om än att det tog lite tid att blåsa ut det.

Harald Andersson tog kommandot mot Möregårdh och sprang iväg till 2-0 och vi som sett dessa två spelare vet att det ofta är jämnt och alltid bra spel, så även nu. Truls är en mästare att vända på underlägen och gjorde allt för att slippa se sin förlustnolla spräckas och underläget blev hastigt men inte speciellt lustigt för Andersson 2-3, ledning för Eslöv med 1-3 i i semifinalen.

Glod hade ingen bra dag på jobbet och Tran kunde vinna med klara 3-0 i set och återigen tändes hoppets låga. Friis mot Koisba brukar bli hårda matcher och så även nu. Ungraren Kosiba lyckades även denna gång vara vassast och tog kvällens andra seger för sitt Eslöv och tillsammans med Truls två segrar var saken biff, Eslöv vinner med 2-4 och är klara för final.

SUIF-Halmstad 0-4
Halmstad verkar ha toppat formen rejält och man kunde faktiskt utan större problem ta hem den här matchen. Simon Arvidsson angav tonen när han vann över Viktor Brodd med 1-3 i set, två spelare som följts åt under hela sina pingiskarriärer då de är lika gamla och båda två spelat största delen av sina karriärer i Pingisligan den här gången med Arvidsson som den starkare av de två.

Efter det bakslaget hade SUIF:arna svårt att hämta sig medan Halmstad fick vind i seglen. Sandström och Hjort kunde inte rå på Haug och Åkerström och vinsterna haglade in på halmstadkontot. Utan snack och utan att be om lov så vann Halmstad med 0-4 och är med det klara för sin fjärde raka final för herrarna.