Välj en sida

Inför fullsatta läktare i Liljeholmshallen så tog Spårvägen emot Eslöv i den hängmatch som skulle ha spelats i oktober från den tredje omgången.

Viktiga poäng stod på spel inför kommande spel i ligacupen dit Eslöv jagar toppseedning och Spårvägen en plats. Men det var inte bara det som lockade folk till hallen utan också ett intresse av att se Truls Möregårdh i Eslövströjan. Det har varit ett stort intresse från svensk bordtennispublik och media för vice världsmästaren från Houston och många tog chansen både i Söderhamn i tisdags och i Stockholm igår att se världspingis i Pingisligan by STIGA.

Inför matchen fick vi i webbsändningarna från Spårvägen höra Jan-Ove Waldner berömma den unge stjärnan Truls och hans förmåga att kunna vinna sina matcher trots så mycket ståhej runt omkring honom med TV och intervjuer.

Att han sköter sig så bra nu visar på att han storspelare genom tiderna när vi sammanfattar hans karriär om 15 år eller så, sa Jan-Ove Waldner om Truls. Han glömmer inte heller sina rötter och trots att han spelade VM-final nyss så är han här nu och spelar, avslutade Waldner.

Spårvägen-Eslöv 2-4
I dagens första match så mötte Möregårdh och hemmalagets Anthony Tran, en spelare som vann över Möregårdh senast de möttes i Pingisligan. Denna afton blev det dock ingen repris utan snarare ett lite antiklimax av den första matchen där Tran efter första set lämnade walkover, snopet för publiken.

Spårvägen bet dock tillbaka direkt och Martin Friis kunde kriga ned Eslövs Alex Naumi med 3-2 i set efter underläge med 1-2 samtidigt som Harald Andersson med 3-0 i set kunde besegra luxemburgaren Eric Glod och ge Spårvägen ledningen med 2-1 innan paus. Martin Friis avslutning mot Naumi var en klasspoäng där Friis avslutade sittandes på golvet efter ett stenhårt tillbakadrag på Naumis attack, härlig pingis!

Efter paus kom Eslöv starkt tillbaka. Alper Sali fick hoppa in som ersättare för Tran och det slutade i seger för Naumi i raka set.

Glod som spelar en backhandorienterad pingis baserad på säkerhet snarare än kraft kunde i besegra Friis med 1-3 i set. Eslöv upp i ledning 2-3. I den avslutande matchen möttes Harald Andersson och Truls Möregårdh och där bjöds publiken på högkaratig underhållning mellan två spelare som ofta spelar väldigt jämna matcher med publikfriande spel med varandra. Matcherna som spelades parallellt visades av Spårvägen i en och samma sändning (bild i bilden) när det var som jämnast så att man där kunde följa matcherna samtidigt och med Göran Aldvik som engagerad kommentator, snyggt!

Möregårdh tog ledningen med 0-2 i set men Andersson kom tillbaka och det rejält. 0-2 blev 2-2 och skljeset och där kunde Andersson efter en jämn inledning dra ifrån till ledning med klara 9-6. Truls visade då åter igen upp sin kyla. På VM vann Truls många matcher i skiljeset och han är obesegrad i Pingisligan och i denna match plockade han hem fem raka poäng från 9-6 till 9-11 och säkrade därmed tre poäng till Eslöv som går upp i serieledning.

Tabell plus samtliga matchresultat från Pingisligan by STIGA