Välj en sida

Det första mötet av damernas semifinal av Pingisligan by STIGA är färdigspelat. Semifinalerna spelas i bäst av tre möten och det är först till fem segrar per delmatch som gäller.

Lekstorp-Eslöv 1-5
Li Fen gav Eslöv den starten de önskade genom att besegra Leah Muskantor i raka set, endast 13 poäng förlorade totalt. Efter det följde det två jämna matcher som lagen tog hem en av vardera, Rebecca Muskantor förlorade mot bortalagets Nomin Baasan i skiljeset samtidigt som Matilda Hansson för hemmalaget kunde ta hem segern mot Filippa Bergand.

Just då ledning 2-1 för gästande Eslöv och det var inget de tänkte släppa. Li Fen, Baasan och Bergand vann alla sina matcher och släppte bara två set på dessa tre vinstmatcher. Eslöv var som i de tidigare mötena med Lekstorp starkare och bättre och en viktig del i detta är såklart seriesuveränen Li Fen som är snudd på obevklig år efter år. Ska man stoppa Eslöv måste man nog stoppa Li Fen. 1-0 för Eslöv som på fredag (7/5) har chansen att säkra avancemang till finalen om man segrar på hemmaplan.

Halmstad-Köping 5-3
Två väldigt jämna lag med tydliga styrkeförhållanden inom respektive lag.
Ettorna:
Stina Källberg-Jessica Yamada
Tvåorna:
Erika Fronth-Leila Imre
Treorna:
Lina Svensson-Paulina Knyszewska

Båda lagen med potentiellt starkare lag i vanliga fall men detta var uppställningen för dagen och ”matchen i matchen” skulle komma att avgöra. Respektive lags spelare vann de matcher de ”skulle” vinna fram till ställningen 3-3 då ettorna och tvåorna ställdes mot varandra.

Källberg inledde friskt mot Yamada och skaffade sig en klar ledning som hon med minsta marginal kunde förvalta till setseger. Yamada hade dock ett bra momentum och trummade på i det andra setet vilket hon vann klart, kvitterat till 1-1 i set. De två nästkommande seten gick sedan Källbergs väg efter jämnt spel där svenskan dock hade greppet i stora drag, en rättvis seger. Samtidigt med detta spelades matchen mellan ”tvåorna” också och där lyckades återigen halmstadspelaren dra det längsta strået, Erika Fronth kunde via 3-1 i set besegra Leila Imre med 3-1 och på så sätt ge Halmstad segern med 5-3.

På fredag spelas det andra mötet mellan lagen och då semifinalserien spelas i bäst av tre möten så kan finalplatserna avgöras redan då. Missa inte det!

Semifinal 2, 7/5 kl 18.30
Köping-Halmstad
Eslöv-Lekstorp

Bilden: Erika Fronth Foto: Per Hällström