Välj en sida

Vi har kommit halvvägs i Pingisligan som nu gör uppehåll fram till andra veckan i januari 2018. Liksom förra året så är det de två SM-finalisterna från i våras, Eslövs AI och BTK Rekord som tagit hand om taktpinnen.

– Det har varit blandat spel under hösten. Vi hade förstås hoppats mer på Champions League. Xu Hui har dragits med en fotskada vilket förstås visat sig i resultaten. Själv har jag 0-8 och det håller ju inte. Trots att det inte stämt så leder vi ändå Pingisligan och det är bra, tycker Robert Svensson.

Robban vann sin singel mot Kävlinge och har nu 9-3 i kvot och det är han bäst på i Eslöv.

Matchen mot BTK Kävlinge blev tyvärr ingen match. Med två spelare borta hade man gett upp redan i förväg. Liao Chen-ting, 5-0 i kvot, är en av Pingisligans absolut bästa spelare. Med honom i laget är Kävlinge ett slutspelslag. Utan honom inte. De poäng som Kävlinge tagit har Liao varit med.

För Pingisligans varumärke är det viktigt att alla matcher gäller något, inte bara lagmatchen, utan också varje individuell match. När så inte är fallet är det svårt att försvara det för betalande publik. Truls Möregårdh släppte, eller gav bort, fem bollar i de tre seten. Det är inte ok att publiken ska få uppleva detta i vår högsta liga.

Truls behövde inte förta sig i sin segermatch mot Kävlinge och då kan man spela med ett leende på läpparna matchen igenom. Skrattmatch, ja tyvärr blev det så.

Årets Pingisliga har inneburit en del förändringar, ny boll som biträdande domare kastar ut så fort föregående boll är klar, bollkallar som hämtar upp bollarna i paus och bara en paus.

– Med dessa bollar så har jag fått köra annorlunda servar. Blir betydligt flera långa servar vilket också innebär längre bolldueller, påpekar Robert Svensson.

Halmstad BTK inledde svagt men har nu börjat klättra uppåt i tabellen. Stabil seger mot BTK Warta med 4-1, även om den innehöll flera jämna uppgörelser. Mattias Karlsson, nyss hemkommen från T2-turneringen i Malaysia tvingade till två femsetare.

– Jag har spelat för Warta och Jiang känner mig väl. Viktigt att rädda tredje set, sade Mattias Karlsson.

Mattias hade 1-o i set och 9-7 i andra. Kunde låsa matchen men tappade fyra raka. I tredje hade Jiang 10-6, men Mattias tog sex raka poäng och sedan orkade Jiang inte komma tillbaka.

– Vi är starka hemma och det var en viktig seger och vi närmade oss Warta i tabellen, sade Halmstads tränare Ulf Carlsson.

Även Söderhamns UIF fick genom sin vinst över Falkenbergs BTK lite luft till lagen längst ned i tabellen.

– Äntligen lossnade det för Yan Minghui. Idag var han mer avslappnad. Tidigare har han spelat spänt och hans normalt starka backhand har han tidigare varit mer passiv med. Nu attackerade han på ett annat sätt och det gav utdelning, sade Söderhamns tränare Fredrik Lundquist.

Satoshi Aida vann båda sina singlar när BTK Rekord tog emot Ängby/Spårvägen Elit BTK, men vad hjälpte det. Rekord tog fullt i övriga matcher och är väldigt spelar stabilt på alla händer, med Simon Arvidsson, som vuxit ut till lagets stora stjärna. Två vinster i raka set mot Daniel Schaffer och Sebastian Loso imponerade. Därför är Rekord i toppen för att stanna. Kommer bli svårt för de andras att ta sig förbi toppduon.

Tabell och resultat