Välj en sida

Eslövs AI BTK vann mot grannkommunens lag BTK Kävlinge i en match som skulle ha spelats i just Kävlinge men i stället spelades i Eslövs hemmahall, Blomsterbergshallen. I Eslöv var Truls Möregårdh tillbaka efter nästan ett halvårs frånvaro på grund av en knäoperation och varken Truls eller hans lagkompisar gjorde någon besviken denna lördagseftermiddag. Matchen var en hängmatch från den åttonde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA.

BTK Kävlinge – Eslövs AI BTK, 1-4
Det var inte bara Truls som var tillbaka i hagen för Eslöv utan även ungraren Nandor Ecseki som spelade sin första match för säsongen. Nandor inledde matchen mot Kävlinges Willhelm Kindblad som vann första set med 11-10 men därefter tog ungraren tre raka. Mattias Översjö utökade ”gästernas” ledning till 2-0 genom att besegra Magnus Lundstedt i tre raka set.

Comebackande Truls Möregårdh hade inga som helst problem mot veteranen Magnus Molin. Truls vann matchen med 11-4, 11-8 och 11-7 och gav sitt Eslöv ledningen med 3-0.

Matchens jämnaste match spelades mellan Willhelm Kindblad och Mattias Översjö. Kindblad vann första set med komfortabla 11-5 men kommande set skulle bli desto jämnare och både set två och tre avgjordes först efter golden-point. Översjö tog hem andra set och kvitterade till 1-1 innan Kindblad återigen tog ledningen efter 11-10 i tredje. Även fjärde set blev en jämn kamp men det var ändå Kävlingespelaren som var kyligast på slutet och med hjälp av en bra serve vid 10-10 tog Kindblad setet och matchen.

På bordet intill hade Truls redan en stund innan säkrat Eslövs vinst efter ännu en imponerade 3-0-seger, denna gång mot Lundstedt som inte fick mer än 13 bollar.

– Det var en väldigt oplanerad match att hoppa in i eftersom det dök upp skadebekymmer i laget dagen innan. Men det kändes bra tycker jag även fast jag fortfarande bara är i rehabtänk fortfarande och det är det absolut viktigaste. Knät är inte helt bra och kommer inte vara på ett tag men det blir bättre och bättre. Alla matcher jag hoppar in i kommer vara enligt min rehabplan och jag kommer göra allt som jag tror knät mår bra av och blir bättre av, säger comebackande Truls Möregårdh efter matchen.

Tack vare segern övertar Eslöv andraplatsen från Halmstad BTK och förmodligen går laget nu in med en skön känsla i Ligacupen som spelas i Eslöv nästa helg (Ligacupen och Sweden Tour Finals spelas i Eslöv 26-28 mars).

Samtliga resultat och tabell hittar du här.

Nästa omgång spelas tisdag 23 mars med matchstart 18.30.
Lyckeby BTK – Halmstad BTK
Söderhamns UIF – BTK Kävlinge
Eslövs AI BTK – Munkedals BTK
Falkenbergs BTK – Spårvägens BTK

Foto: Jens Oredsson