Välj en sida

Eslövs AI BTK spelade idag sin tredje match denna vecka och det blev en skön revansch för Skånegänget som i tisdags förlorade mot Munkedals BTK men idag segrade mot topplaget Halmstad BTK.

Eslövs AI BTK – Halmstad BTK, 4-3
Det satt hårt inne men till slut lyckades serieledarna från Eslöv vinna fyra matcher och säkra två poäng i seriefinalen mot Halmstad som fick nöja sig med en poäng. Stor matchvinnare i Eslöv blev givetvis VM-tvåan Truls Möregårdh som fixade inte mindre än tre poäng till sitt lag, två i singel och en i dubbel tillsammans med Alex Naumi.

Eslövs ungrare Daniel Kosiba inledde matchen med att med knapp marginal besegra Fabian Åkerström i en svängig femsetare. Halmstad svarade snabbt och tog sig in i matchen via norrmannen Borgar Haug som vann över Alex Naumi med 3-1 i set.

I den tredje singelmatchen var det dags för Möregårdh att äntra hagen. På andra sidan bordet stod Simon Arvidsson och det skulle visa sig bli en tuff uppgift för Arvidsson. Den på 18:e plats i världen rankade Möregårdh visade klass och vann matchen med klara 11-7, 11-5 och 11-8 och gav därmed sitt Eslöv ledningen med 2-1.

Halmstad BTK kände sig överhuvudtaget inte slagna och via segrar för Borgar Haug och Simon Arvidsson var det nu hastigt och plötsligt gästerna som hade kopplat ett grepp om matchen när Halmstad gick upp i ledning med 3-2.

Skillnaden denna kväll hette Truls Möregårdh och återigen tog han en stabil 3-0-seger, denna gång mot Fabian Åkerström, vilket ledde fram till 3-3 i lagmatchen och minst en poäng till respektive lag. Matchen skulle nu avgöras i en dubbel i bäst av tre set.

Hemmalaget ställde upp med Möregårdh/Naumi medan gästerna mönstrade Åkerström/Haug. Truls och Alex hade inga som helst planer på att dela med sig av fler poäng utan vann dubbelmatchen med 2-0 i och siffrorna 11-5, 11-8 vilket gav Eslöv segern med 4-3.

I och med denna match har Eslöv spelat klart i grundserien och efter 14 spelade matcher hamnar laget på 32 poäng. Närmast bakom ligger Halmstad BTK på 25 poäng med två matcher mindre spelade. Om Halmstad vinner båda dessa hamnar laget på 32 poäng, precis som Eslöv, men på grund av bättre matchkvot kommer Eslöv ta hem grundserien.

Nästa omgång av herrarnas Pingisligan by STIGA spelas 8 mars, då även denna match egentligen skulle ha spelats men på grund av landslagsuppdrag för Truls tidigarelades den.

Omgång 12
8/3, BTK Rekord – Spårvägens BTK
8/3, Söderhamns UIF – Munkedals BTK
10/3, Falkenbergs BTK – BTK Kävlinge

Foto: Jens Oredsson