Välj en sida

Söderhamns UIF som var på besök i Skåne hos Eslövs AI BTK vållade inte några större problem för det rödgula laget som vann med klara 4-0. Halmstad BTK besegrade komfortabelt Falkenbergs BTK med samma siffror medan det i Munkedal blev 4-1 mot BTK Rekord. I Stockholm blev betydligt jämnare och där slutade matchen mellan Spårvägens BTK och BTK Kävlinge 6-5 efter att alla matcher spelats ut.

Eslövs AI BTK – Söderhamns UIF, 4-0
Hemmalaget Eslöv fick en kanonstart på matchen mot tabelltrean Söderhamn då både Daniel Kosiba och Satoshi Aida vann sina matcher med 3-1. Kosiba tappade första set till Anton Hjort men därefter vann han tre raka och kunde på så vis ge till Eslöv ledningen med 1-0.

Lagkompisen Aida var inte sämre han utan vann också med 3-1 där andra set gick till Anthony Tran.
– Vi vinner båda inledningsmatcherna som trots siffrorna var ganska så tighta men jag tycker ändå att vi är bättre. 2-0 till oss ger så klart Söderhamn en riktig uppförsbacke, säger Mattias Andersson, tränare i Eslöv.

Den tredje matchen blev desto jämnare. I denna möttes Eslövs Nandor Ecseki och Söderhamns Per Sandström. Spelarna vann vartannat set fram till 2-2 där Nandor till slut var den starkaste av de båda och vann skiljesetet med 11-8.
– Detta var den viktigaste matchen och det var starkt av Nandor att han vände i skilje och tog hem setet och matchen, kommenterar Andersson.

Efter kaffepausen var det återigen dags för Daniel Kosbia att äntra hagen, denna gång mot Anthony Tran. Kosiba tog sin andra 3-1-vinst för dagen efter att ha tappat andra set, övriga tre vann han med 11-7, 11-4, 11-5. 4-0 och segern var säkrad för hemmalaget Eslöv.

På bordet intill vann Aida över Per Sandström men den matchen hamnande utanför matchprotokollet.
– Det är alltid roligare att vinna än förlora! Hela matchen var lite halvtight men vi var betydligt bättre idag måste jag säga, säger Andersson.

Söderhamn kom till spel utan sin japan Takuya samtidigt som Eslöv ställde upp utan obesegrade Truls Möregårdh. Båda två representerar samma lag i den japanska högstaligan och befinner sig alltså just nu i Japan för spel. Avsaknaden av dessa båda ”ettor” var betydligt kännbarare hos gästerna än hos hemmalaget.
– Söderhamn är ett klart annat och bättre lag med Jin Takuya men vi hade också varit bättre med Truls, avslutar Andersson.

Kvällens övriga matcher slutade
Halmstad BTK – Falkenbergs BTK, 4-0
Munkedals BTK – BTK Rekord, 4-1
Spårvägens BTK – BTK Kävlinge, 6-5

Samtliga resultat och komplett tabell.

Foto: Jens Oredsson