Välj en sida

Eslövs PK kommer även i år spela final. Detta står klart efter att man i en väldigt jämn och välspelad match besegrat Team Mälarenergi BTK i två matcher. I den andra semifinalen är det desto jämnare efter att Storfors BTK på hemmaplan vunnit mot Halmstad. Imorgon lördag kommer det avgöras vilket av dessa två lag som kommer göra Eslöv sällskap i finalen.

Storfors BTK – Halmstad BTK, 5-1
Halmstad BTK som lite överraskande vann första semifinalmötet lagen emellan hade idag det betydligt tuffare. I hemmalaget Storfors var det bara en av tre spelare kvar från i onsdags. I stället för Paulina Vega och Lina Misikonyte spelade Jessica Yamada och Sara Ramirez. Detta drag visade sig vara lyckat för hemmalaget som bara släppte en enda match när Ramirez förlorade mot Maria Chrisoforaki.

Matchen hade kunnat få en betydligare jämnare inledning då Erika Fronth hade läge att utjämna matchen till 1-1 men i stället var det Sara Ramirez som var den starkare av dessa två och i stället för 1-1 blev det 2-0 till hemmalaget som även drog ifrån till 3-0 efter att Katerina Toliou slagit Tilda Johansson med 3-1. Halmstads redan nämna reducering skrämde inte Storforsspelarna som tog hem även de två avslutande matcherna.

I och med vinsten spelas en tredje och avgörande match imorgon (lördag 30/3) klockan 10.00. Den som vinner morgondagens match är alltså klara för final.

Eslövs PK – Team Mälarenergi BTK, 5-3
Gästande Team Mälarenergi från Köping fick en pangstart på matchen när Stina Källberg vann med klara 3-0 mot Rebecca Tveit Muskantor. Li Fen var inte sämre utan vann, precis som alltid(!), sin match, denna gång mot Michaela Karlsson. Lagen fortsatte att vinna varannan match och när sex matcher var spelade stod det 3-3.

Li Fen, som nu har otroliga 130-0 i kvot i svenska högstaligan, var idag ytterst nära att förlora sin första match. Fen hade inte mindre än två matchbollar mot sig i matchen mot Ziwei Zhang men hon vred sig ur det jobbiga greppet och lyckades vända och ta hem matchen med 14-12 i skiljeset. Tack vare sin kyla på slutbollarna lyckades Fen behålla sin förlustnolla som stäcker sig över mer än ett decennium.

Den sista matchen spelades mellan två VM-uttagna spelare, nämligen Filippa Bergand för hemmalaget och Stina Källberg för gästerna. Även denna match blev precis lika jämn som matchen före och avgjordes också med två bollars marginal i skiljeset och även denna gång med Eslövsfördel.

Semifinal 3, lördag 30/3
10.00 Storfors BTK – Halmstad BTK
Final
Eslövs PK – ???

Komplett statistik från semifinalmatcherna hittar ni här.

Foto: Jens Oredsson