Välj en sida

Den prestigefyllda kampen och samtidigt reprisen på förra årets SM-final innehåll en hel deldramatik, men till slut stod Eslövs PK som segrare mot Storfors BTK med 6-2.

Stor matchvinnare blev Alex Galic som tog tre singelvinster och dubbeln i par med Li Wen Xi.

Alex Galic tycks trivas utmärkt i Storfors. Förra året var det hon som avgjorde SM-finalen med idel vinster och nu svarade hon för tre gedigna insatser. Dina Meshref, som fram till mötet med Eslöv hade sju raka vinster fick nu se sig besegrad av Li Wen Xi och i den sista matchen mot Alex Galic.

Detta var ett styrkebesked men tro inte att Storfors ger upp. De kommer revanschsugna till tredje raka finalen mot Eslöv senare i vår. Jo, jag tar ut en del av slutspelet i förskott, men vem ska hindra dessa från att än en gång göra upp om den åtråvärda bucklan och få SM-guldmedaljerna hängda runt halsen.

Spårvägens BTK vann en viktig match mot IK Juno och har nu i praktiken säkrat slutspelsplatsen. Stor del i vinsten med 6-2 över Juno hade Ellen Holmsten, som vann sina tre singlar och självförtroendet blev inte mindre av att hon vann med 13-11 i skilje set över Anastasia Burkova efter att ha räddat en matchboll för Junospelaren.

Halmstad som tvingades undvara Tilda Johansson lyckades med förenade ansträngningar besegra Arvika BTK med 6-4. Här lyckades Erika Fronth besegra Jennifer Jonsson och den vinsten fällde till slut avgörandet.

Erika Fronth slog Jennifer Jonsson och den vinsten vägde över till Halmstad BTK:s fördel i segermatchen med 6-4 mot Arvika BTK.

Två omgångar återstår och i praktiken ha Eslöv säkrat förstaplatsen. Lika säkert håller Storfors undan för Team Mälarenergi om direktplatsen till semifinal. Halmstad BTK har tre poängs försprång mot Spårvägens BTK och dessa båda kommer att finnas med i kvartsfinalspelet. Det är bara IK Juno som har en liten chans att snuva Arvika på sista slutspelsplatsen, men den är väldigt liten.