Välj en sida

Den första finalen i bäst av tre matcher spelades i Halmstad Arena inför fulla läktare och riktigt bra tryck i hallen. Halmstad med publiken i ryggen mot ett oerhört vasst Eslöv som kom ur startblocken i full fart gav oss en sprakande inledning på matchen.

Truls möregårdh inledde för Eslöv och det mot Li Yijie som han tidigare under säsongen förlorat mot, alltså en av få som kunnat rå på den svenska supertalangen. I en väldigt jämn och välspelad match med högt underhållningsvärde kunde Truls ta hem segern till Eslöv med 3-1 i set. Samtidigt som Truls vann sin match hann man med att spela hela två matcher på det andra bordet, vilket tempo! Seger för Eslövs Xu Hui över Fabian Åkerström med 3-0 följdes av att Elias Ranefur från Halmstad helt demolerade Eslövs Ioannis Sgouroupolos, endast 10 förlorade poäng för Elias i den segermatchen.

Ledning för bortalaget Eslöv med 2-1 innan pausen och ett rejält slagläge. Halmstad i behov att knäcka någon i duon Möregårdh/Xu Hui vilket är en väldigt stor utmaning.

Halmstad genomförde ett byte och tog ut Fabian Åkerström och stoppade in den unga engelsmannen Tom Jarvis mot Truls Möregårdh. Ett försök som inte bar frukt. 3-1 för Möregårdh och i seten han vann var han helt överlägsen. Li Yijie gav Halmstad hopp när han med 11-9 i skilje kunde förorsaka Souroupolos dennes andra förlust för kvällen. Eslöv med ledning 3-2 och bästa (kvotmässigt) spelaren i Pingisligan by STIGA  någonsin i Xu Hui mot Elias Ranefur. En match där Xu aldrig gav Ranefur chansen. Via säkert blockeringsspel och vassa attacker kunde den kinesiska toppspelaren Xu vinna med klara siffror och därmed säkra den första finalmatchen till 4-2 för Eslöv som därmed tar ledningen med 1-0 i denna finalserie i bäst av tre matcher.

Nästa match spelas i Eslöv nu på torsdag (21/3) klockan 18.30. Seger för Eslöv på torsdag och SM-guldet är deras.

Fullständigt resultat