Välj en sida

Eslöv överlägsna, helt överlägsna. Om man vann enkelt på bortabord i förrgår så var det inget mot hur man vann idag. Fem matcher, fem segrar, bara en setförlust. Utklassning. Samtidigt med detta så möttes vi av en helt annan match i Köping där hemmalaget gästades av Halmstad, i det första mötet segrade Halmstad med 5-3 men nu var köpingsspelarna ute efter revansch vilket de också skulle få.

Eslöv-Lekstorp 5-0
I de två inledande matcherna så möttes Li Fen och Leah Muskantor på det ena bordet samtidigt som Filippa Bergand och Matilda Hansson möttes på det andra. Just mötet mellan Bergand och Hansson var nog en nyckelmatch för Lekstorp då Hansson vann detta möte på hemmaplan och vid en repris på detta resultat ikväll skulle man kanske kunna sätta press på Eslöv. Men. Bergand kunde efter en jämn start ta hem både det första och andra setet innan Hansson kunde replikera med seger i set nummer tre. Fjärde set var dock Bergands som med sin bestämda backhand dominerade bordet och matchen och gav Eslöv ledningen med 2-0 då Li Fen redan avfärdat Leah Muskantor i raka set.

Med en sådan start och redan från början ett starkare lag och dessutom mentalt övertag efter flera stora segrar på sistone så blev resten av matchen en formsak. Tre raka segrar i raka set och ett Eslöv som stormar fram till final efter en övertygande semifinalserie. Extra imponerande var Nomin Baasans seger över Rebecca Muskantor med klara siffror. Vilket bredd man har i laget, svårslaget.

Mattias Andersson som är lagledare i Eslöv hade följande att säga om dagens resultat

– Vi vet att vi är ett bra lag men 10-1 i semifinal är grymt, utbrister Andersson och fortsätter.
– Nyckeln var nog Filippas (Bergand) seger mot Matilda (Hansson). Där tog vi ledningen med 2-0 vilket hjälpte oss att fortsätta spela ut, fortsätter Andersson.

Hur ser uppladdningen ut inför finalen då?

– Det blir ganska tuff träning i början av veckan. Sen lite lugnare träning och mer matcher dagarna innan finalen för att komma fräscha och heta in i finalen, berättar Andersson.
– Vilka vi vill möta i i final? Det spelar ingen roll, bara vi vinner, avslutar Andersson frågestunden med ett nöjt skratt.

Köping-Halmstad 5-2
Samma laguppställningar i detta möte som i Halmstad i onsdags då Halmstad segrade med 5-3. Den gången plockade Stina Källberg hem tre segrar och Erika Fronth två för Halmstad. I detta möte så hade Köping bättre utdelning och framförallt Erika Fronth sämre.

Redan i dagens första matcher angavs tonen när Paulina Knyszewska besegrade Fronth med 3-1, revansch från förra mötet som då vanns i skilje av Fronth. Köpings etta Jessica Yamada visade jämnhet och klass när hon enkelt avfärdade först Lina Svensson och sedan även Fronth i raka set. Mellan dessa matcher Stina Källberg hunnit med att vinna över Leila Imre och sedan även över Knyszewska.

Jämnt men med fördel i uppställningen för Köping och dessutom en faktisk ledning med 3-2 men där och då kunde Imre besegra Svensson och köra fram Köping till ”pole postion”, 4-2. Efter sex matcher i onsdags så stod det 3-3 och då kunde Halmstad knipa båda matcherna via Källbergs seger över Yamada och Fronths över Imre. Men nu skulle vi inte hinna spela klart båda matcherna för innan Källberg och Yamadas match var färdigspelad (2-1, 6-9 med Källbergs siffror först) så hade Imre vunnit över Fronth med 3-0.

Hårda bud i Köping för Halmstad som nu får ladda om på hotellet och slicka såren och ladda om inför ett tredje och avgörande möte. Köping har kanske fått luft under vingarna och kan känna lukten av final inför morgondagens avgörande semifinalmatch som även den spelas i Köping imorgon klockan 11.00

Semifinal 3 i bäst av 3. 8/5 Kl 11.00
Köpings BTK Dam-Halmstad BTK

Följ matchen på SolidSport.

Bilden: Nomin Baasan Foto: Sven Larsson