Välj en sida

Bottenlaget Falkenbergs BTK tog ikväll säsongens första poäng när den näst sista omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA slutfördes med tre matcher.

Spårvägens BTK – Falkenbergs BTK, 2-4
Gästande Falkenberg fick en skön start på matchen i huvudstaden när Owen Cathcart i den inledande matchen besegrade Martin Friis med 3-1 i set. Glädjen blev dock kortvarig för på bordet intill vann hemmalagets ankare Harald Andersson med samma siffror mot Alexander Franzén och samma sak gjorde Alper Sali, som idag spelade i stället för Anthony Tran, när han vann mot Robert Eriksson.

Efter paus var alltså ställningen 2-1 till hemmalaget men nu stod gästerna för en mäktig upphämtning och vändning som till slut också innebar vinst. Genom två jämna 3-2-matcher tog bottenlaget från Falkenberg över taktpinnen för att sedan låta Cathcart avgöra via 3-0 mot Sali. Falkenbergs BTK tog därmed säsongens första poäng och undviker därmed att hamna på noll poäng vilket förmodligen var väldigt skönt.

Munkedals BTK – BTK Rekord, 4-0
Bohuslänningarna från Munkedal körde mer eller mindre över Helsingborgarna i Rekord som endast fick med sig tre ynka set hem till Skåne. Trion Padasak Taniviriyavechakul, Eskil Lindholm och Simon Söderlund gjorde processen kort med Rekordarna Konstantin Konstantinopulos, Metanee Tawan och Diego Orantes. Till nästa säsong har Rekord gjort klart med välmeriterade Hampus Söderlund som med all sannolikhet kommer hjälpa laget att få en bättre placering än näst sist kommande säsong.

Tack vare segern har Munkedals BTK en teoretisk chans att i den sista omgången gå om Spårvägens BTK och knipa den sista slutspelsplatsen men då krävs det att Munkedal vinner mot Falkenbergs BTK samtidigt som Spårvägens BTK förlorar mot BTK Kävlinge och dessutom med klara siffror för att Munkedal ska få bättre matchkvot. Den sista omgången blir alltså en riktig nagelbitare för fyran och femman i ligan.

Halmstad BTK – BTK Kävlinge, 4-1
Tabelltvåan Halmstad BTK hade inga större problem med gästande Kävlinge som bara fick en match med sig i protokollet och det var också den första matchen mellan Borgar Haug och Yannick Vostes som belgaren vann med 3-1. Övriga resultat gick i Halmstads väg där Simon Arvidsson bidrog starkt med sina två vinster, först mot Shoma Nishihara med 3-1 och sedan mot Casper Strindberg med 3-2. Övriga segrar för hemmalaget tog Willhelm Kindblad som vann med klara 3-0 mot Stringberg och Haug som hämtade sig från sitt inledande nederlag och vann mot Nishihara med 3-1.

Den fjortonde och sista omgången spelas nästa tisdag 22/3 och då ska det avgöras vilka lag som tar sig till slutspel och vilka som möts i semifinalerna som spelas 5, 8 och eventuellt 11 april.

Aktuell tabell och samtliga resultat hittar du här.

Foto: Jens Oredsson