Välj en sida

I måndags så tjuvstartade den fjärde omgången av Pingisligan by STIGA för herrar med mötet mellan Falkenberg och Eslöv, idag spelades de tre övriga matcherna.

Söderhamns UIF-BTK Rekord 4-1
Segerregissör för hemmalaget blev Viktor Brodd som inledde med att med klara siffror vinna över sitt årsbarn Simon Arvidsson, 3-0. Den segern följde han upp med att pulvisera tysken Qiu Liang, förvisso ett förlorat set (det första) men sedan utklassningssiffror. Carlos Caballero och Anders Eriksson kompletterade förtjänstfullt med en seger vardera.

BTK Kävlinge-Halmstad BTK 2-4
En spännande match med två comebacker för bortalaget där den ena var mer väntad än den andra. Fabian Åkerström gjorde sin första match för säsongen och det med den äran då krossade hemmalagets Eric Jouti men han fick sedan bytas ut vilket var förutbestämt på rekommendation av läkare. Ersättare för Åkerström blev halmstadstränaren och forne världsmästaren Fredrik Håkansson som dock fick sträcka vapen mot Yannicke Vostes. Gästernas Tom Jarvis växer steg för steg och håller verkligen på att blomma ut till en stjärnspelare i denna liga, två segrar till idag och han fick också äran att slå in matchbollen i den avgörande matchen med 12-10 i skilje över Magnus Molin, dessutom räddade Jarvis elva (11!!) setbollar i det andra setet mot Vostes som han sedan vann med 20-18.. Fina poäng för Halmstad men desto tyngre för Kävlinge.

Spårvägens BTK-Ängby SK 4-1
Stockholmsderby för första gången på många år (28år!) om man bortser från matcherna mot Tibble-Kungsängen som var mer av ett länsderby. Två historiskt tunga maktspelare i svensk bordtennis strålande samman i en härlig match där dock Spårvägen rakt genom var numret för stort och kunde relativt komfortabelt vinna. Återigen en bra insats av Ängby utifrån sina förutsättningar men inga poäng denna gång heller. Extra omnämnande av Daniel Schaffer som vann två matcher fån att tidigare under säsongen haft en nolla i vinstkolumnen.