Välj en sida

Den första SM-finalen för damerna slutade med hemmaseger för Eslövs PK som nu satt ordentlig press på Storfors BTK. Matchen slutade 5-2 och det stora utropstecknet var utan tvekan Filippa Bergand som tog två matcher, bland annat en klar 3-0-seger mot gästernas suverän Katerina Toliou.

Eslövs PK – Storfors BTK, 5-2
Matchen inleddes med två klara 3-0-matcher, den ena vann Storfors genom att Sara Ramirez vann över Rebecca Tveit Muskantor och den andra vann Eslöv när Li Fen planenligt slog Jessica Yamada. Kvällens stora överraskning kom när Filippa Bergand vann över Katerina Toliou, som inför matchen hade 31-3 i kvot, med maximala 3-0. Segertåget fortsatte för Eslöv när Li Fen tog sin 132:a raka seger. 3-1 till Eslöv och det såg ut att bli även 4-1 då Tveit Muskantor ledde med 2-0 över defensivspelaren Toliou. Storforsspelaren, som förlorat fem raka set, vaknade upp från sin tillfälliga dvala och vann tre raka set och därmed också matchen.

Det stod 3-2 när det återigen var dags för Filippa Bergand att äntra hagen, denna gång var det Jessica Yamada som stod för motståndet. Precis som i sin första match var det gasen i botten från start för Bergand som vann även denna match med 3-0. På bordet intill spelade Li Fen till sig matchbollar i tredje set men Toliou vände på setet men i fjärde var Fen helt omutlig och slog in matchbollen till 11-2 och Eslövsvinst med 5-2, på köpet tog hon sin 133 raka vinst i svenska Elitserien/Pingisligan.

– Vår strategi var att hänga med från början men i stället kom vi under med 1-3 så där faller allt lite för oss. Fen tar ju normalt sina tre matcher och då kan vi inte släppa två mot Filippa. Vi var lite sega idag tyvärr. Det är en klassisk klyscha men vi får bryta ihop och komma igen. Vi har en lång bilresa framför oss där vi kan analysera kvällens match och hitta saker vi måste göra bättre på fredag, säger Anders Hulth, lagledare i Storfors BTK efter matchen och passar på att skicka ett varningens finger till Eslöv:
– Välkomna till Värmland på fredag, då blir det annorlunda. Det kommer vara cirka 250 högljudda personer i publiken som kommer göra allt som är möjligt för att vi ska vinna.

– Jag är väldigt glad över att ha vunnit första finalen som är ett steg mot målet – att vinna SM-guld. När det är bäst av tre som gäller är det givetvis skönt att vinna första. Filippa tar två matcher och är även påväg mot vinst i den sista så det är klart att Filippas vinster betyder mycket. Fen är vår etta och ska ta sina så det klart att Filippas matcher blir nyckelmatcher, säger Mattias Andersson, ledare i Eslövs PK efter kvällens match.
– Imorgon är det valfri träning på förmiddagen och massage med ”Robban” (Robert Svensson) som utbildar sig till massör just nu. Sen käkar vi lunch och kör upp mot Storfors på eftermiddagen. Det kan inte bli bättre utgångsläge än det vi har nu gå givetvis går vi för guldet, helt klart, säger Mattias Andersson om uppladdningen inför fredagens match.

Final nummer två (av tre) spelas på fredag klockan 18.30 i Storfors. Om det blir en tredje och direkt avgörande match spelas även den i Storfors, då på lördag klockan 11.00.