Välj en sida

Ikväll spelades den första omgången av säsongens Pingisliga by STIGA färdigt efter att ha startat i lördags med Västers mot Halmstad.

BTK Kävlinge-SUIF 1-4
Hemmalaget mönstrade en ny spelare för säsongen: Enio Mendes. Mendes fick en fin start på sin debut när han med med 3-2 i set besegrade Per Sandströn efter två räddade matchbollar. Mer än så skulle Kävlinge inte få denna afton då Viktor Brodd plockade hem båda sina matcher men där även Anders Eriksson i sin comeback vann båda sina. Eriksson som de senaste åren dragits med tunga skador vann över både Mendes och Shoma Nishihara. Hälsingarna inleder starkt.

Vi fick några ord med Anders Eriksson där detta är ett kort axplock ur en längre intervju:

”Känslan att vara tillbaka är SÅ skön! Jag älskar att spela pingis och speciellt att vara tillbaka i heta matcher! Och framförallt med mitt drömlag! Målet för mig är att kunna spela pingis varje dag”

Eslövs AI-BTK Rekord 4-2
Skånederby direkt i premiären och inte helt oväntat med seger till Eslöv. Rekords nyförvärv Hampus Söderlund inledde dock på bästa möjliga sätt med två segrar över Daniel Kosiba och Tom Jarvis. Rekord kommer dock behöva att fler spelare vinner matcher än Söderlund och där får man nog sätta sitt hopp till greken Konstantinos Konstantinopulos framgent trots att han idag inte alls räckte till. Diegor Orantes utvecklas fortfarande och har potential men även han hade det tufft ikväll mot vice mästarna från Eslöv. Seger i derbyt för Eslöv.

Munekdals BTK-Spårvägens BTK 4-1
En stabil hemmaseger för Munkedal som anförda av Padasak ”Paddan” Taniviryavechakul inte släppte in de gästande stockholmarna i matchen. ”Paddan” vann båda sina matcher precis som Andre Da Silva gjorde och då räckte det inte att gästernas Anthony Tran vann över Simon Söderlund i raka set. Spårvägen som även förfögar över en just nui skadad Simon Berglund kommer säkert att vara med i kampen om slutspel och topplaceringar framåt, vad Munkedal hamnar får vi se och det ärsåklart beroende på hur starkt lag de matcher sett över hela säsongen men en perfekt start för dem i och med denna seger det står heöt klart.

Tabell, matchschema och kommande matcher, klicka här

Nästa omgång, 25/10, klockan 18.30
BTK Rekord – Västers BTK
Spårvägens BTK – Halmstad BTK
Söderhamns UIF – Munkedals BTK
BTK Kävlinge – Eslövs AI BTK

Bilden: Anders Eriksson SUIF Foto: Jens Oredsson