Välj en sida

I den femte omgången så fortsatte Eslöv och Halmstad på inslagen väg genom att vinna sina matcher och rycka i toppen av tabellen för Pingisligan by STIGA , damer. Eslöv besegrade Lekstorp i en jämn kamp med 5-3 på bortabord medan Halmstad inte hade några större problem med att besegra Lyckeby nere i Karlskrona.

Lekstorps IF-Eslövs PK 3-5
Båda lagen kom till start med samma laguppställning som de spelat med under lördagen. Det blev en jämn match som stod och vägde fram till den sista rundan med matcher där Eslöv kunde dra ifrån och ta hem segern till 3-5.

En nyckelseger för Eslöv var Filippa Bergands seger över Jennifer Jonsson. Två spelare som har möts en väldigt massa gånger denna säsong och jag vet inte om de ens själva har koll på hur många gånger det varit men det är helt klart uppemot 10 gånger och där har de flesta matcherna slutat i skiljesetsmatcher och ganska klart plus har Bergand. Denna gång såg det ut att bli en klar 3-1 seger för Jonsson då hon i ledning med 2-1 i set stack ifrån till 9-2 och sedan även 10-6, ledningar som är snudd på omöjliga på att vända men Bergand kom tillbaka och efter räddade matchbollar i det fjärde setet vanns skilje enkelt. Utan den segern hade ställningen varit 4-2 till Lekstorp efter sex spelade matcher men nu istället 3-3 som slutade i seger 3-5 för gästerna. Pust, vilken match!

Sandra Axelsson i Eslöv får fortsätta att jaga sin första seger efter att idag kammat noll medan Bergand blev matchvinnare med sina tre segrar.

Lyckeby BTK-Halmstad BTK 1-5
Halmstad ställde över Jennie Edvinsson och spelade istället med den norska defensivspelare Rikke Skåttet, övriga var Stina Källberg och Erika Fronth. Lyckeby kom till start med samma lag som spelade på lördagen nämligen Kjellson, Palm och Themnér vilket nästan låter som en advokatbyrå.

Sara Palm hade en match mot Stina Källberg hon nog gärna glömmer då Källberg dominerade matchen totalt från början till slut, en uppvisning i kvalitet av Källberg som ser ut att vuxit ännu ett steg och numer stundtals är helt skoningslös i sitt spel.

Hanna Kjellson kunde kämpa ned Skåttet med metodiskt och säkert spel uppbyggt på tålamod och känsla. Men det blev också hemmalagets enda seger då Halmstad sedan oförtrutet trummade på och lämnade Lyckeby bredvid.

Nästa omgång för damerna spelas i mitten av januari och då spelar alla sex lagen igen samtidigt.

Omgång 7, 15/1
IK-Juno-Halmstad BTK
Köpings BTK Dam-Eslövs PK
Lekstorps IF-Lyckeby BTK

Fullständig tabell och samtliga resultat

Bilden: Filippa Bergand Foto: Gunnar Holmstedt