Välj en sida

Idag har två matcher spelats i damernas Pingisligan by STIGA. I det ena mötet var det botten mot toppen när sjätteplacerade IK Juno tog emot serieledarna Eslövs PK i en match i den elfte omgången av ligan. Den andra matchen spelades mellan de båda mittenlagen, Eskilstuna BTK och Lekstorps IF som inför matchen båda hade tio poäng och det blev precis så jämnt och spännande som man hade kunnat vänta sig på förhand. Även den matchen var från den elfte omgången.

IK Juno – Eslövs PK, 1-5
När toppen möter botten brukar det bli stora siffror och så blev det även denna gång när gästande serieledarna Eslövs PK från Skåne besegrade IK Juno från Dalarna med 5-1.

Hemmalaget inledde lagmatchen på bästa tänkbara sätt genom att Hannah Holgersson besegrade Nomin Baasan i en jämn femstare där alla set utom det sista avgjordes med minsta möjliga marginal. Holgersson inledde med att vinna de två första seten innan Baasan utjämnade till 2-2. Väl i skilje var det den något äldre och mer rutinerade Holgersson som tog initiativet och vann setet med 11-4.

Matchen på bordet intill var lika jämn och spännande den. Hemmalagets Alma Rööse vann första set mot Naomi Owen men därefter varvades spelarna åt att vinna och till slut stod det 2-2 i set, alltså skiljeset även i denna match. I skilje blev Owens rutin avgörande och hon vann setet med 11-8 och utjämnade lagmatchen till 1-1.

Närmre än så kom aldrig hemmalaget utan gästerna med Filippa Bergand i spetsen, som tog två 3-0-vinster, drog ifrån och även om Owens andra match för dagen även den blev jämn och spännande var Eslövs PK aldrig riktigt hotade.

Eskilstuna BTK – Lekstorps IF, 4-5
Det blev en jämn och spännande match mellan de båda mittenlagen Eskilstuna och Lekstorp och matchen avgjordes först i den avslutade tie-break-dubbeln. Lagen skiftades åt och vann varannan match så för att skilja lagen åt var det alltså en dubbelmatch i bäst av tre set som fick avgöra och extrapoängen hamnade till slut i Lekstorp.

Matilda Hansson inledde matchen med att 3-1-besegra hemmalagets Selma Zetterling som dock vann det första setet. På bordet intill spelade kinesiskan Zhang Fang och med henne i laget blir det i stort sett alltid tre matchvinster, så även idag. Zhang inledde denna dag med att vinna över Leah Muskantor med 3-0 i set.

Leahs storasyster Rebecca gav på nytt gästerna ledningen när hon i en spännande femsetare besegrade norskan Rikke Skåttet med 3-2 men ledningen blev kortvarig eftersom Zhang på bordet bredvid redo hade kvitterat lagmatchen genom vinst över Matilda Hansson.

Även i den tredje omgången blev det vars en poäng till lagen. Rebecca Muskantor vann över Zetterling med 3-0 och Skåttet 3-1-segrade över Leah. 3-3 i lagmatchen.

I den sista omgången gjorde Zhang som hon brukar, nämligen vann och när Matilda Hansson tog sin andra seger för dagen så stod det klart att matchen skulle avgöras i en dubbelmatch.

Även dubbeln blev jämn. Eskilstunaspelarna hade vid 10-9 i första set setboll men det var ändå gästerna från Lekstorp som tog setet med 11-10. Även andra set gick till gästerna, 11-5, och därmed hamnade extrapoängen i Västergötland medan Eskilstunagänget får nöja sig med en poäng.

Imorgon (14/3) spelas ytterligare två matcher i damernas Pingisligan by STIGA med matchstart klockan 11.00.
Köpings BTK Dam – Lekstorps IF
IK Juno – Lyckeby BTK

Samtliga resultat och tabell hittar ni här.

Foto: Jens Oredsson