Välj en sida

Så är det dags för ett gäng segerhungriga lag i Pingisligan Dam by Stiga att kliva in i hagen. Premiär i helgen som kommer med två omgångar på programmet. Inte på många år har läget varit lika ovisst hos de olika lagen som den här säsongen och frågan om vem som slutligen vinner är lika öppen som himlen själv – allt enligt SBTF:s nye sportchef Mikael Andersson, som också flaggar för en bättre och mer genomtänkt planering och rekrytering från de svenska elitklubbarna på damsidan.

Jovisst så är det. I och för sig gäller det inte bara på damsidan utan också bland herrarna. Våra elitklubbar måste ta ett större ansvar för den högsta ligan och sätta gemensam front vad det gäller bland annat rekrytering och PR-Promotion. Från SBTF sida skall vi förstås se till att liga-pelet uppmärksammas och prioriteras – men här talar vi dubbla körfält och mötande trafik. Dialogen kommer i alla fall att aktualiseras inom kort säger Micke Andersson som också bjuder på följande tips.

1. Eslövs PK
Solklar etta i mina böcker med två av Sveriges hetaste spelare i truppen. Här tänker jag främst på vänsterhänte UEM-medaljisten Rebecca Muskantor och VM-spelaren Filippa Bergand. Två spelare med enpositiv kämpastark attityd och det är alltid en förutsättning för snabb utveckling.

2. Storfors BTK
Här snackar vi rena främlingslegionen med bara utländska spelare i truppen och ett mycket svårbedömt lag. Kanske måste vi se över det framtida regelverket rent allmänt för att stabilisera rekryteringen av spelare och ge svenska talanger företräde.. Oavsett uppställning så blir de regerande svenska mästarna svårslagna och tillhör säkert toppen när det är dags för summering fram i mars månad.

3. Team Mälarenergi
Stina Källberg är nyckelspelare i detta lag som också tar tillbaka sverigebekantingen Paula Medina i truppen. Borde gå till slutspel – och visst hoppas jag att Stina kan dra ihop en riktigt stark individuell kvot den här säsongen.

4. Halmstads BTK
Fredrik ”Figge” Håkanssons gäng får sikta på slutspel i första hand kan jag tycka. Bra grupp som tränar hårt och en klassisk utveckling under säsongen kan fungera alldeles förträffligt för HBTK. Fint lagbyggande med grekiskan Maria Christoforaki som glad och positiv nyckelspelare tillsammans med svenskt framtidsstål i Jenny Edvinsson och Erika Fronth.

5. Spårvägens BTK
Ellen Holmsten har lagt landslaget på hyllan och koncentrerar sig på klubblaget den här säsongen. Spåret har en kompetent uppställning som med all sannolikhet kommer att vara med i slutspelsracet.

6. Arvika BTK
Inte alls ofarliga och det skall bli intressant att följa Alma Röse som är en hårt arbetande tjej med många uppsidor – både spel och inställningsmässigt. Hannah Hicks är också ett bra nyförvärv.

7. Lyckeby BTK
Intressant lag som säkert kommer att vara med länge i matcherna. Hanna Kjellson är ju en temperamentsfull tjej som det kan slå gnistor om. Hon måste säkert sätta en toppsäsong om Lyckeby skall lyckas hålla farten och slåss om en slutspelsplats.

8. IK Juno
Truppen ser omedelbart lite för tunn ut. Hannah Holgersson är dock en intressant 02:a som har landslagsledningens ögon på sig. Kommer troligen att få ett tufft år.