Välj en sida

Redan i förra veckan bjöds vi på en match i damernas Pingisligan by STIGA när Lyckeby BTK tog emot Halmstad BTK. Matchen vanns klart av Halmstad med 5-1 medan Lyckeby fortsatt ligger på jumboplatsen. I helgen kommer vi att bjudas på inte mindre än sju matcher och tuffast schema har utan tvekan Köpings BTK Dam som spelar tre matcher, två på lördagen och en på söndagen.

Imorgon väntar också en tidig seriefinal när de båda topplagen Eslövs PK och Halmstad BTK möts, missa inte denna matchen som kanske är en försmak på vårens SM-final? Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson kommer att bevaka den matchen på plats samtidigt som han håller ett öga på övriga resultat.

Det är helt perfekt att damligan nu kan dra igång. Dels är standarden – helheten – bättre än på många år, dels tycker jag faktiskt att vår liga, i all enkelhet, har tagit ett steg framåt på det sportsliga planet. Själv kommer jag självklart se toppmatchen mellan Eslöv och Halmstad i morgon. Den drabbningen kan mycket väl utveckla sig till den bästa dammatchen i Sverige på minst 10 år. En from förhoppning framåt är att någon av dessa klubbar hittar vägen ut i Europa nästa år och skissar på en Champions League-satsning. Sedan borde det vara enormt stimulerande både för våra topptränare och tjejerna att åter få träda in i hetluften – tävlingsmomentet är ju det vi lever för inom pingisen, säger sportchef Andersson.

Matcherna i helgen spelas enligt följande:
Lördag 6/2-21
10:00, IK Juno – Köpings BTK dam, omgång 5
15:00, Eslövs PK – Halmstad BTK, omgång 5
15:00, Lyckeby BTK – Lekstorps IF, omgång 5
16:00, Köpings BTK dam – Eskilstuna BTK, omgång 7
Söndag 7/2-21
09:30, IK Juno – Eskilstuna BTK, omgång 6
11:00, Eslövs PK – Lekstorps IK, omgång 6
15:00, Eskilstuna BTK – Köpings BTK dam, omgång 8

Aktuell tabell hittar du här

Som vanligt kan du för endast 49kr/månaden följa alla matcher via Pingiskanalen. Väljer du att bli månadssupporter till ett lag erhåller ditt lag 50% av intäkterna.

Foto: Jens Oredsson