Välj en sida

Redaktionen tog chansen att prata med Eslöv PK:s tre guldvinnare från finalmatcherna mot Storsfors.

Rebecca Tveit-Muskantor

Att vinna SM-guld ger ingen vila eller ro
– Det känns väldigt kul med att vinna detta SM-guld! Det är mitt första SM-guld i lag och också i seniorsammanhang. Jag tar med mig det in i resten av säsong där det nu härnäst väntar Belgium Cadet&Junior Open och därefter Ungdoms-SM i Skönde och förhoppningsvis Ungdoms.EM i sommar. Fullt upp framåt helt enkelt, konstaterar en mycket glad och nöjd Rebecca.

Filippa Bergand

Om känslan
– Det känns jäkla bra faktiskt! Målet hela säsongen har varit det här SM-guldet och att nu få uppnå det känns fantastiskt. Jag har haft en väldigt bra säsong, givetvis med några dippar här och där och då kanske lite extra kämpigt den senaste tiden. Därför känns guldet extra bra just nu, säger en glad Filippa.

Om finalserien
– Jag är väldigt nöjd med min finalserie där jag besegrar två (Toliou och Yamada) så bra spelare två gånger om. Det är mitt första SM-guld i lagsammanhang och att vinna SM-guld är alltid kul, sprudlar Filippa fram.

Närmaste framtiden
– Jag ska t anågon dag och njuta av det här men sen bär det av till Malmö och VM-läger för att se till att jag är redo för VM i Budapest (startar 21 april) där jag gör min VM-debut i individuella sammahang, avslutar Filippa.

Li Fen

Första SM-guldet för Eslöv
Jag har varit borta från den svenska Pingisligan i snart 13 år tror jag och det är mitt första SM-guld med Eslöv (Li Fen har tidigare representerat Lyckeby BTK och Trelleborgs BTK i den svenska högstaserien). Jag uppfattar det som att ligan har blivit bättre sen jag lämnade så jag är väldigt glad över att få vinna detta SM-guld tillsammans med Eslöv och mina unga lagkamrater, säger Li Fen.

Hemligheten bakom att vara obesegrad i över 130 matcher
– Det finns ingen hemlighet, säger Li Fen med ett leende. Det gäller bara att utmana sig själv och alltid göra sitt bästa.

Framtiden för Eslöv
– Jag tror att detta kommer betyda väldigt mycket för Filippa (Bergand) och Rebecca (Tveit-Muskantor) och få dem att växa som spelare. Att de kommer kunna fortsätta kämpa för att nå sina nästa mål i karriären, avslutar den svenska veteranen och superstjärnan Li Fen.