Välj en sida

Igår möttes de båda föreningarnas damlag i en tidig seriefinal som var jämn, välspelad och avgjordes först efter en avslutande dubbel i bäst av tre set. Dagens match mellan herrlagen blev även den jämn men hemmalaget avgjorde innan matchen gick så långt som till ett dubbelavgörande. Gästernas Truls Möregårdh, som i morgon bitti sätter sig på flyget till Houston, USA för att spela VM, tog Eslövs båda segrar.

Halmstad BTK – Eslövs AI BTK, 4-2
Matchen inleddes med tre 3-0 matcher där lagen broderligt delade på segrarna. Den första matchen vann Halmstads Fabian Åkerström över Alex Naumi och på bordet bredvid gjorde Truls processen lika kort med hemmalagets norrman Borgar Haug. Även den tredje matchen gick snabbt och nu var det Simon Arvidsson som fick sträcka armarna i skyn efter seger mot Daniel Kosiba från Ungern.

Efter paus var det dags för lagens båda ettor att mötas, Fabian Åkerström för Halmstad och Truls Möregårdh för Eslöv men publiken snuvades på denna match eftersom Fabian under sin inledande match skadade…I stället för Fabian Åkerström satte Halmstad efter paus in Willhelm Kindblad för att ta sig an Truls Möregårdh. Kindblad tackade för förtroendet och vann första set. Roligare än så blev det dock inte utan Möregårdh gasade på och tog hem de följande tre seten komfortabelt, 2-2 i lagmatchen.

Borgar Haug, som tidigare under kvällen förlorat, fick nu revansch i en match som skulle visa sig mycket viktig. Haug vann det inledande setet men förlorade det andra med knappa 11-13 till Eslövs Kosbia. Tredje set vann Halmstadspelaren med 11-7 och så även det fjärde fast nu med knappa 15-13. Vinsten innebar alltså minst en poäng till hemmalaget och nu var frågan om även denna match skulle avgöras med en dubbel eller om Halmstad skulle säkra segern och ta hem alla tre poäng.

Simon Arvidsson äntrade hagen och på andra sidan stod Alex Naumi. Eslövs finländare fick en kanonstart på matchen och drog ifrån till 2-0 vilket nog gjorde att coacherna började fundera på vilka dubbelpar som skulle matchas. Kämpen Arvidsson hade dock inga tankar på att förlänga matchen utan han fick spelet att stämma bättre och tog de tre avslutande seten, det femte och avgörande med minsta möjliga marginal, 13-11.

4-2 slutade matchen vilket betyder att Halmstad BTK tar ett litet kliv uppåt i tabellen medan Eslövs fortsatt leder.

Övriga matcher i denna omgång 5 spelas torsdag 7 december.Halmstad besegrade Eslöv

Samtliga resultat och aktuell tabell hittar du här.

Foto: Jens Oredsson