Välj en sida

Även idag spelades endast en match i damernas Pingisligan by STIGA på grund av flyttade matcher då det fanns coronafall i lagen. I denna match i den åttonde omgången besegrade gästerna Halmstad BTK hemmalaget Köpings BTK Dam med maximala 5-0.

Köpings BTK Dam – Halmstad BTK, 0-5
Halmstad BTK ställde upp med trion Stina Källberg, som nyligen vann Sweden Tour-slutsplet i Eslöv, Erika Fronth och Charlotte Carey medan Köping mönstrade Katarzyna Slifirczyk, Mariia Vinogradova och Kornelija Riliskyte.

Stina Källberg inledde matchen med att vinna dagens jämnaste match med 11-5 i skilje samtidigt som Erika Fronth på bordet intill utökade till 2-0 genom att 3-0-besegra Vinogradova.

Halmstad ökade på sitt försprång först via Charlotte Careys som vann med 3-1 och därefter var det dags för Källberg och Fronth att fastställa slutresultatet efter att båda segrat med 3-0 i set. 5-0 till Halmstad som nu toppar den haltande tabellen med 16 poäng och sex spelade matcher.

Det är ännu inte beslutat när de uppskjutna matcherna kommer att spelas utan detta kommer meddelas vid ett senare tillfälle. Följande matcher är uppskjutna: IK Juno – Halmstad BTK, Köpings BTK Dam – Eslövs PK, IK Juno – Eslövs PK.

Nästa omgång för damerna spelas 5-6 februari och då kommer vi få se följande matcher:
Omgång 9
Halmstad BTK – Eslövs PK
Lyckeby BTK – Köpings BTK Dam
Lekstorps IF – IK Juno
Omgång 10
Lekstorps IF – Köpings BTK Dam
Lyckeby BTK – IK Juno

Samtliga resultat från dagen och aktuell tabell hittar du här.

Foto: Sven Larsson