Välj en sida

Dagens omgång av damernas Pingisligan by STIGA bjöd inte på några överraskningar utan det var väntade resultat i samtliga matcher. Det var stora siffror på alla håll och kanter idag, närmast kom Arvika BTK som tog tre matcher. Det är fortfarande oklart vem som kommer vinna serien, Storfors BTK eller Eslövs PK, medan det nu är klart att Halmstad BTK kniper den fjärde och sista slutspelsplatsen före IK Juno och Arvika BTK. Imorgon spelas den 14:e och sista omgången.

IK Juno – Storfors BTK, 0-6
Hemmalaget IK Juno hade inget alls att hämta mot serieledarna och fjolårsvinnarna Storfors BTK som fullkomligt pulveriserade Juno med 6-0 och 18-3 i set. Storfors ångar på i stor stil och kommer bli svåra att stoppa för framförallt från stora utmanaren från Eslöv.

Team Mälarenergi BTK – Arvika BTK, 6-3
Köpinglaget Team Mälarenergi BTK tog tre nya poäng genom att vinna mot slutspelsjagande Arvika BTK med 6-3. I bortalaget togs vinsterna av Guo Siyu som besegrade först Stina Källberg och sedan Georgina Zavitsanou. Guo vann dessutom dubbeln i part med Alma Rööse mot Stina Källberg/Zhang Ziwei.

Eslövs PK – Spårvägens BTK, 6-0
Toppjagande Eslövs PK gjorde precis som ledande Storfors och vann med maximala 6-0. I hemmalaget var Filippa Bergand tillbaka medan Li Fen fick sitta på bänken. Två av matcherna gick så långt som till skiljeset där marginalen i båda matcher blev ynka två poäng, båda gånger med fördel för Eslöv.

Lyckeby BTK – Halmstad BTK, 1-6
Halmstad BTK gästade Lyckeby och där tappade man endast en match då Zhang Fang vann över Maria Christoforaki med 3-0 i set. Att Fang förlorar matcher hör inte till vanligheten men mot Erika Fronth räckte kinesiskan inte till utan fick se sig besegrad med 3-1, det var säsongens blott tredje förlust för Zhang. Matchen avslutades med 5×3-1 för Halmstad som nu dessutom är klara för slutspel.

Matcher omgång 14
Lyckeby BTK – Spårvägens BTK
Eslövs PK – Halmstad BTK
IK Juno – Arvika BTK
Team Mälarenergi – Storfors BTK

Komplett tabell och statistik.

Foto: Jens Oredsson