Välj en sida

I dryga 100 dagar har damernas Pingisliga haft coronauppehåll men idag var det återigen dags för spel i högstaligan. På grund av det långa uppehållet har en del matcher flyttats för att spelarna ska få ett så bra schema under våren som möjligt. Matchen mellan Lyckeby BTK och Halmstad BTK, som ingår i omgång sex, var en sådan match och det blev en klar seger för serieledarna Halmstad som vann med 5-1.

I Halmstad BTK återfinns Stina Källberg, aktuell för OS-kval, ett kval som flyttats från början av februari till april, och hennes prestation gjorde ingen besviken eller vad sägs om följande setrad; 11-6, 11-5, 11-7, 11-6, 11-2, 11-2. Stina skapade ihop dessa siffror efter två 3-0-segrar mot först Sara Palm och sedan mot Moa Elmtoft.

Efter de två inledande matcherna stod det 1-1. Erika Fronth inledde med att besegra Elmtoft med 3-0 i set innan hemmalagets Hanna Kjellson kvitterade till 1-1 genom att slå Martine Toftaker med 3-1.

Redan nämnda Källberg utökade Halmstads ledning och när även Fronth blev dubbel matchvinnare så var det till slut upp till Toftaker att slå in matchbollen vilket hon också gjorde efter en stabil insats mot Sara Palm, som förövrigt har Halmstad BTK som moderklubb.

Halmstad BTK toppar nu ligan två poäng före tvåan Eslövs PK som dock har en match mindre spelad.

– Det är väldigt skönt att ligaspelet är igång igen, säger Halmstads lagledare Fredrik Håkansson. Vi har kunnat träna på bra under hela uppehållet och kom väl förberedda till dagens match, det är inte alltdi fel att ha lite längre träningsperioder så det har vi försökt nyttja på bästa sätt, fortsätter han.

– Idag var vi det bättre laget med stabila insatser av Erika (Fronth) och Stina (Källberg) samtidigt som det var lite extrakul att Martine (Toftaker) fick ta sin första seger i ligan, avslutar Håkansson.

Nästa helg, 5-6 februari, kommer damerna spela matcher i omgång 5, 6, 7 och 8. Aktuellt spelschema tillsammans med resultat och tabell hittar du här.

Foto: Jens Oredsson