Välj en sida

Efter drygt 2 timmar och 45 minuters spel lyckades Halmstad BTK vinna över Eslövs AI BTK med 4-3 och därmed kvittera finalserien till 1-1. Hemmalagets stjärna Truls Möregårdh vann sina singelmatcher och noteras därmed för säsongens 32:a raka seger. Han föll dock i den avgörande dubbelmatchen tillsammans med Alex Naumi.

Eslövs AI BTK – Halmstad BTK, 3-4
Gästerna Halmstad inledde den andra finalmatchen mellan Sveriges just nu bästa lag genom seger för Fabian Åkerström mot Eslövs ungrare Daniel Kosiba. Bara sekunderna senare kunde Eslöv kvittera då Alex Naumi, gjorde precis som i förra finalmötet, när han vann i skilje mot Simon Arvidsson.

I den tredje matchen var det dags för den stora stjärnan att kliva in i hagen vilket var något som givetvis uppskattades av den stora och högljudda publiken i Blomsterbergshallen. Truls gjorde det som förväntades av honom och besegrade norrmannen Borgar Haug med 3-1 i set.

Efter kaffepausen bjöds publiken på plats och tittarna hemma i sofforna på en svängig match mellan Daniel Kosiba och Simon Arvidsson. Båda spelarna hade i de inledande matcherna förlorat så det var två revanschsugna lirare som nu äntrade hagen. Eslövs Kosiba inledde med att vinna första set med klara 11-5 medan Arvidsson snabbt replikerade och vann andra med 11-8. Tredje set vann Kosiba med 11-3 men Simon kvitterade återigen via 11-8, 2-2 och skilje. Väl där var det egentligen aldrig något snack om saken utan Arvidsson var starkast från start till mål och tack vare denna seger gav han till Halmstad ledningen med 3-2 eftersom Borgar Haug redan hade vunnit med klara 3-0 mot Alex Naumi.

I den sjätte och avgörande singelmatchen var det nu återigen dags för Truls Möregårdh att beträda spelplanen men för motståendet stod inte Fabian Åkerström, som alltså vann sin första match, utan i stället Willhelm Kindblad. Truls vann med 3-1 och vann sin 32:a raka seger i årets Pingisligan by STIGA inräknat både seriespel och slutspel. Tack vare Truls vinst kvitterade Eslöv till 3-3 och matchen togs därmed till ett avgörande i en dubbel i bäst av tre set.

– Vi ställde över Fabian i den sista singelmatchen för att han skulle få vila sig lite inför dubbeln. Det hade varit en tuff match mot Truls så det var viktigt att i stället kunna ladda om batterierna lite och få vara fräsch när man kliver in, fortsätter Fredrik.

I dubbeln ställde hemmalaget upp med Truls/Alex medan gästerna mönstrade Simon/Fabian, båda par en vänster-höger-kombination.

En fokuserad Möregårdh och en energirik Naumi drog direkt ifrån till 5-0 som blev 10-7 men Halmstadparet gav aldrig upp utan tog boll för boll och vann till slut setet med 13-11. I andra set var misstagen från Truls/Alex många samtidigt som Simon/fabian spelade fokuserat och noggrant. Tack vare det slutade setet med klara 11-5 till Halmstad som vann mötet med 4-3 och kvitterade finalserien till 1-1.

– Det var en jävligt stark vändning både i lagmatchen och i dubbeln som faktiskt var den första dubbelmatchen som Simon och ”Fabbe” spelade tillsammans, säger Halmstads tränare Fredrik Håkansson.

– I senaste matchen i Halmstad tycker jag att vi i alla fall förtjänar en skiljematch med tanke på att vi hade två matchbollar i två matcher då så det känns som en revansch från den matchen, fortsätter Fredrik.

Den tredje och avgörande SM-finalen spelas måndag 25 april klockan 18.30, även den i Blomsterbergshallen i Eslövs.

– Det låter enkelt men det viktiga är att få bollen på bordet. När det är så här tajta matcher så är det de enkla misstagen man förlorar på. Mer bollar på bordet hela tiden så ska vi nog kunna ge dem en ordentlig match även på måndag, avslutar Fredrik.

Foto: Jens Oredsson