Välj en sida

Eslöv vann det på förhand ovissa första mötet mot Team Mälarenergi där de förvisso gick in med ett visst favoritskap på sina axlar. Skåningarna kom till start utan Alex Galic men väl med Li Fen och det skulle visa räcka till och det med viss råge då Mälarenergi inte kom till start med Stina Källberg.

Stina Källberg saknad i den första semin

Mälarenergis Zhang Ziwei höll fanan högt och vann över både Filippa Bergand och Rebecca Tveit-Muskantor men det var också de enda matcher Köpingslaget fick med sig denna afton. Nu väntar hemmamatch för Eslöv som med all tydlighet visar att de vill vinna även damguldet i år. Seger för Eslöv med 5-2.

I kvällens andra semifinal gästade storfavoriterna Storfors från Värmland halländska Halmstad och dess BTK. Halmstad stod här för mer eller mindre sensationsartad seger över Storfors där alla tre spelare från hemmalaget var med och bidrog med seger men där Maria Christoforakis seger över Katerina Toliou sticker ut, 3×11-5 är inget annat än en riktig klasseger för Christoforaki.

Erika Fronth plockade hem två segrar men det var Tilda Johansson som fick slå in matchbollen i den sista matchen, 11-9 i skiljeset över Paulina Vega gav Halmstad segern med 5-3. Den knallen ekar längst med hela västkusten och långt in i Värmland där nu Storfors har all press på sig i det nästkommande mötet på fredag.

Semifinalresultat, komplett

Semifinal, möte 2:3, 29 mars klockan 18.30
Storfors BTK-Halmstad BTK
Eslövs PK-team Mälarenergi BTK