Välj en sida

Halmstad BTK tog ännu en seger under helgen, denna gång mot Eskilstuna BTK, dock var det med minsta möjliga marginal, 5-4. Lagen var fram till den avslutade tie-break-dubbeln oskiljaktiga men väl där var det Halmstad som var det starkaste laget. Stina Källberg fortsätter att imponera och i denna match tappade hon endast ett set på tre matcher. Stinas statistisk denna säsong är fantastiska 21-3.

Eskilstuna BTK – Halmstad BTK, 4-5
Matchen inleddes med två klara 3-0-segrar åt vardera håll. Erika från gästande Halmstad inledde med att besegra norskan Rikke Skåttet och på bordet bredvid kvitterade hemmalagets kinesiska Zhang Fang mot Halmstads norska Martine Toftåker.

Lagen fortsatte att vinna vars en match i de kommande tre omgångarna. Söndagens jämnaste match spelades mellan Kornelija Riliskyte och Erika Fronth. Matchen blev jämn och spännande men till slut var det hemmaspelaren Riliskyte som drog det längsta strået och tog hem skiljeset med 11-7 och därmed var ställningen i lagmatchen 4-4. Lagen hade vid detta laget säkrat minst vars en poäng, ytterligare en poäng skulle gå till den som tog hem dubbelmatchen.

Dubbelmatchens inledande set blev jämnt, 11-10 till Halmstad medan det andra blev desto klarare, 11-5, även det till Halmstad och därmed hamnade extrapoängen i Halland.

Sista omgångarna i damernas Pingisligan by STIGA spelas 10-11 april. Innan dess är det dags för de fyra bäst placerade lagen efter halva säsongen att spela Ligacupen i Eslöv.

Komplett tabell och samtliga resultat hittar ni här.

Foto: Jens Oredsson.