Välj en sida

Halmstad och Eslöv har en lång historia av slutspelsmatcher mot varandra och framförallt i de senaste årens finaler. Genom historien har lagen mötts hela 82 gånger varav Eslöv vunnit 50 av mötena, Halmstad 23 och 9 har slutat oavgjorda. Senaste gången lagen möttes vann Halmstad, då bortalag, med 4-1 och den gången spelade varken Truls Möregårdh eller Robert Svensson som idag fanns med i laguppställningen. I dagens match var det Eslöv som ledde i stort sett hela matchen men när det väl drog ihop sig och skulle avgöras var det Halmstad som var starkast och tog tre raka matcher. Nu leder hallänningarna semifinalserien med 1-0 i matcher.

Halmstad BTK – Eslövs AI BTK, 4-3
Halmstads Fabian Åkerström inledde mot Eslövs ungrare Nandor Ecseki och det blev en jämn och spännande tillställning som avgjordes först i femte och avgörande set med golden-point vid ställningen 10-10. Till glädje för hemmalaget var det Åkerström som tog den viktiga poängen och gav sitt Halmstad en poäng i lagmatchen.

På bord två möttes landslagskollegorna Elias Ranefur och Truls Möregårdh där Elias tog första set med 11-10 innan Truls kunde vinna de två följande med 11-9. Förmodligen grämer sig Ranefur något åt detta då han i andra set ledde med 7-3 och 8-4 men Truls visade prov på mental styrka när han vände detta set till vinst. Fjärde set gick även det till Möregårdh som vann matchen med 3-1 i set.

I den tredje matchen mötte Simon Arvidsson veteranen och deltidsbrandmannen Robert Svensson som gick av nattpasset i morse och nu alltså spelade SM-semifinal, snacka om skilda världar. ”Robban” visade att gammal är äldst även om segersiffrorna 3-0 är något missvisande då samtliga set slutade med minsta marginal, 10-11, 10-11, 9-11.

Efter pausen var det dags för Fabian Åkerström att ta sig an Truls Möregårdh och Elias Ranefur Robert Svensson. Båda matcherna slutade 3-1 och gick åt varsitt håll. Inför den sista singelmatchen, som spelades mellan Simon Arvidsson och Nandor Ecseki, var det Eslöv som satt i förarsätet med ledning 3-2 i lagmatchen.

Simon och Nandor, hade tidigare bara mötts en gång och då vann Nandor med klara 3-0 och det var eslövsspelaren som inledde bäst även denna gång genom att vinna första set med 11-7. Arvidsson kom tillbaka och vann set två med 11-9 och av bara farten även det tredje med hela 11-1. I fjärde var Nandor märkbart frustrerad och bänken valde vid 3-0-ledning för Arvidsson att ta time-out. 3-0-ledningen blev 6-0 innan Nandor kunde få stopp på Arvidsson och plötsligt stod det istället 7-7 och på något märkligt vis lyckades han även vinna setet med 11-10 och utjämnade därmed matchen till 2-2. I femte set var det en samlad Simon Arvidsson som förde spelet och ledde hela tiden med flera bollars marginal. 11-6 slutade setet och Halmstad kvitterade därmed till 3-3 och matchen skulle därmed avgöras i en dubbel i bäst av tre set.

I dubbeln ställde båda lag upp med en höger-vänsterkombination, Halmstad med Elias och Simon, Eslöv valde att satsa på Truls och Nandor. Dubbelmatchen vanns klart av hemmalaget med 2-0 i set, 11-8, 11-7. Det innebär att hallänningarna nu kopplat greppet om denna semifinalserie som nu fortsätter med det andra mötet på måndag (10/5) med start 18.30. En eventuellt tredje och avgörande semi spelas onsdag 12 maj.

Samtliga resultat från semifinalerna hittar ni här. 

Foto: Jens Oredsson