Välj en sida

Ljudnivån i Blomsterbergshallen var väldigt hög från första poängen i denna den tredje och helt avgörande finalen av Pingisligan by STIGA. Eslöv skickade in Alex Naumi och Daniel Kosiba mot Halmstads Simon Arvidsson och Borgar Haug. Lagens respektive etta fick såleds inleda matchen vid sidan om borden, men deras tid skulle komma.

Simon Arvidsson som i finalens två första möten förlorat mot Alex Naumi hade nu ett annat resultat i åtanke. Naumi startade friskast men Arvidsson kom tillbaka och knep det första setet och efter det höll värmlänningen Arvidsson inte tillbaka; stora segersiffror i set två och tre gav Halmstad ledningen med 0-1. Vilken pangstart för gästerna!

Foto: Linda Carlsson

Parallellt med Arvidssons seger så trummade Halmstad på även på det andra bordet där Borgar Haug gick fram till en ledning med 0-2 i set. Kosiba kom tillbaka efter ett starkt tredjeset men nu skulle det inte går att stoppa den unge norrmannen som skaffade sig en ledning i det fjärde setet och som han aldrig släppte. Seger för Halmstad som tar ledningen av finalen med 0-2.

Foto: Linda Carlsson

Fabian Åkerström gjorde initialt vad han kunde för att störa Pingisligans bästa spelare, Truls Möregårdh, men räckte inte till på långa vägar. Första set var jämnt men sedan var det en uppvisning i klass från Möregårdh. 3-0 i matchen och Möregårdh eldade på hemmapubliken efter segern var säkrad. 1-2 i finalen och Halmstad i ledning innan kaffepausen.

Foto: Linda Carlsson

Eslöv bytte in Eric Glod efter paus och han fick möta Borgar Haug. Eslöv-Halmstad. Luxemburg-Norge. Säkerhet-Power. Vänster-Vänster. En match med flera möjliga utfall även om statistiken var på Haugs sida. PÅ det andra bordet fick Åkerström se hemmaspelaren Kosiba på andra sidan nätet, en match Åkerström vunnit i de tidigare två finalerna. Båda matcherna började jämnt och stod och vägde när spelarna vann ett set var, således 1-1 i båda matcherna.

Haug kammade sedan hem det tredje setet mot Glod och nästan samtidigt hade Åkerström via nätkanten vunnit sitt tredje set över Kosiba. Trycket i hallen steg nu rejält och det skreks hejaramsor för båda lagen. En final färdig sitt namn. Halmstad där och då bara två setvinster från SM-guld.

Matcherna utvecklades väldigt likt där halmstadsspelarna drog ifrån och till sist kunde hålla undan och nästan samtidigt så vann de sina respektive matcher vilket innebar seger i Pingisligan by STIGA och SM-GULD TILL HALMSTAD BTK! 2-1 i finalmatcher efter att Halmstad ikväll vunnit den tredje matchen med 4-1. 

Grattis till Halmstad BTK som fick fira SM-guldet inför ett par busslaster med tillresta supportrar.

– Det är hela laget som bidrar skulle jag vilja säga, det är helt otroligt egentligen, säger Fredrik Håkansson direkt efter segern. När Simon (Arvidsson) vinner över Naumi som han förlorat mot två gånger tidigare så sätter det tonen på matchen och sen fortsätter Borgar (Haug) med att vinna sin match och då känns det bra för oss, fortsätter han.

Håkansson fortsätter med att beskriva skillnaden mellan att som spelare och ledare att vinna SM-guld:
– Det är helt olika känslor. Som spelare är du ju med själv och bidrar i hagen men som ledare jobbar du med det från september och framåt. Så det är helt olika saker men båda är lika härliga.

– I ledning 2-1 så ser det ju bra ut för oss men det är tuffa matcher som återstår men idag var vi nog det bättre laget och jag tycker vi vann välförtjänt. Hur vi ska fira? Ja, det får du fråga Wille (Kindblad) om han är bäst på att ordna sånt, skrattar Håkansson och avslutar samtalet.

– Vilken finalserie vi gör! Det är otrolihgt fint att få stå här med guldhatt och ta emot guldmedaljen, speciellt efter förra årets finalförlust, säger Borgar Haug efter att ha slagit in matchbollen. Jag är väldigt nöjd med mitt eget spel, tycker att jag vinner många bra matcher och jag är med och pressar Truls (Möregårdh) i den första finalen. Vi har varit väldigt bra tillsammans, avslutar norrmannen Haug som numer kan titulera sig som svensk mästare.

Svenska mästarna:
Simon Arvidsson
Borgar Haug
Fabian Åkerström
Wille Kindblad
Fredrik Håkansson, coach