Välj en sida

Halmstad BTK tog en övertygande seger mot Lyckeby BTK i sjätte omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA som idag återstartade efter ett cirka 100 dagar långt uppehåll. Trion Elias Ranefur, Borgar Haug och gästernas Khaled Assar spelade i veckan flera tuffa matcher i Svenska Bordtennisförbundets nya satsning Pro Series så det långa uppehållet syntes det inte mycket av, i alla fall inte bland dessa spelare.

Halmstad BTK ställde upp utan skadade Simon Arvidsson och i hans ställe klev i stället norrmannen Borgar Haug in.

Halmstad BTK – Lyckeby BTK, 4-0
Hemmalaget fick en pangstart på matchen genom lurige Fabian Åkerström som relativt smärtfritt manövrerade ut Lyckebys Christoffer Kjellson med 3-0 i set och därmed gav han hallänningarna bästa tänkbara start på matchen.

På bordet intill hade tog Ranefur en 2-0-ledning mot Assar men efter starkt spel kom egyptiern tillbaka och utjämnade till 2-2 i set efter 2×11-9. I femte och avgörande set var det mer eller mindre Ranefur som bestämde. Han drog ifrån till 5-2 men Assar kom tillbaka och var så nära som 6-4 men Ranefur satte i ytterligare en växel och utökade till 8-4 och sedermera 11-5. 2-0 till hemmalaget.

Den tredje, och kanske mest spännande matchen, spelades mellan Haug och Anton Andersson. Gästernas Andersson tog ledningen med 2-0 i set innan Haug utjämnade till 2-2. I skilje tog Haug ledningen och hade bland annat 8-6 och 9-7 men Andersson vände på steken och skaffade sig matchboll vid 9-10 men på något vis kunde norrmannen klura sig ur detta tuffa läge, tog två raka poäng, och gav därmed ledningen till Halmstad med 3-0 inför pausen.

Därefter var det dags för laguppställningens båda ettor att mötas. För Halmstad var det Åkerström och för Lyckeby Assar. Fabian förlorade första set men därefter var det aldrig något snack om saken. 11-5, 11-6 och 11-8 slutade de avslutande seten och därmed skrevs segern till 4-0 för hemmalaget.

Utanför protokollet besegrade dessutom Ranefur Andersson med 3-0 i set.

– Det var kul och skönt att vara igång igen – vi har väntat länge på detta. Det var en tuff match där vi hade marginalerna med oss. Några studsar annorlunda så hade resultatet kunnat se helt annorlunda ut och om jag ska peka på några nycklar var det just att vi var starkare i de viktiga lägena som blev avgörande, säger hemmalagets tränare Fredrik Håkansson.

Halmstad, med en match mer spelad, går nu upp i serieledning före tvåan Spårvägens BTK och trean Eslövs AI BTK.

Övriga matcher i omgång sex spelas torsdag 25/2 men redan tisdag 23/2 är det dags för omgång fem med följande matcher:
Lyckeby BTK – Söderhamns UIF
Halmstad BTK – Eslövs AI BTK
BTK Kävlinge – Falkenbergs BTK
Spårvägens BTK – Munkedals BTK, 4-0 (W.O)

Resultat och tabell hittar du här.

Foto: Jens Oredsson