Välj en sida

Samtidigt som Eslövs AI rycker i toppen så ser det ut att bli en intensiv kamp ända in på mållinjen när det gäller vilket lag som ska tvingas lämna Pingisligan och vilket lag som ska klara sig kvar.

I nuläget, med fem omgångar kvar av grundserien, ser det ut att stå mellan BTK Kävlinge och Falkenbergs BTK.

Ängby/Spårvägen Elit BTK tog en viktig poäng mot BTK Warta och har distanserat sina båda bottenkollegor med två poäng. Satoshi Aida vann båda sina singlar och bidrog till att den ena poängen blev kvar i huvudstaden.

Falkenbergs BTK kom till spel utan såväl Alexander Franzén och Padasak Taniviriyavechakul och blev därmed ett enkelt byte för regerande mästarna Eslövs AI.

Detta är Falkenbergs 60:e säsong i högsta ligan och de överlägsna ledarna av Allsvenska Maratontabellen kan få det kämpigt att hänga kvar. Det ska i så fall bero på att BTK Kävlinge inte lyckas mönstra bästa lag i de viktiga poängmatcherna.

BTK Kävlinge hade en ypperlig chans att ta åtminstone en poäng på Söderhamns UIF, och därmed få ett poängs övertag på Falkenbergs BTK, men David Mc Beath misslyckades i den avgörande matchen.

Skånelaget tog ledningen med 2-1 men Söderhamns UIF tog två snabba matcher och i den avgörande singeln hade David Mc Beath 7-1 i första set på Carlos Franco utan att lyckas stänga det setet. Där gick nog segern, även om han fick till ett skiljeset. Där var Mc Beath i ledning med 7-6 men spelade märkbart svagt på slutbollarna och till hemmapublikens stora besvikelse rann båda poängen bokstavligt talat ur händerna på BTK Kävlinge.

Carlos Franco ser nästan överraskad ut, men segern mot David McBeath innebar två poäng till hans SUIF.

Än en gång tvingades BTK Kävlinge spela utan sin stjärna Liao Chen-ting och det är ett alldeles för stort avbräck. Med honom i laget hade det med stor sannolikhet blivit två poäng, speciellt som Anthony Tran är skadad i handen och Simon Berglund vilade på grund av feber i kroppen. Viktor Brodd var säkerheten själv och vann båda sina singlar. I mötet med Magnus Molin tvingades Brodd till stort spel för att bemästra den tidigare landslagsspelaren.

– Hade jag fått bättre utdelning på mina servar och returer kanske jag kunnat störa honom lite mer, men han missar ju ingenting med sin backhand, sade Magnus Molin.

Magnus Molin vann sin första singel mot Carlos Franco efter stabilt spel och mot Brodd bjöd Molin på ett par fenomenala forehanddrivar inside-out som i fornstora dar och som Brodd gav tummen upp. Det var matchens behållning, men som sagt utan Liao räcker Kävlinge inte till.

Toppmatchen mellan BTK Rekord och Halmstad BTK blev så jämn och spännande som man kan vänta sig.

Elias Ranefur var tillbaka efter skada och blev stor poängräddare för Halmstad BTK. I öppningsmatchen vann han med 11-7 i skilje mot junioreuropamästaren Ioannis Sgouropoulos. Mattias Karlsson ökade på till 2-0 efter vinst över Simon Arvidsson med 3-1 i set.

Vid ställningen 2-1 till Halmstad skaffade sig Mattias Karlsson två matchbollar i skiljeset mot Sgouropoulos men denne vann med 12-10. Simon Arvidsson slog Fabian Åkerström och så hade BTK Rekord vänt underläge 0-2 till ledning 3-2.

Malte Möregårdh besegrade visserligen Anders Eriksson, men BTK Rekord valde ändå att ersätta honom med Michal Obeslo i sista matchen mot Elias Ranefur.

Det såg bra ut inledningsvis men men Ranefur stred föredömligt och från underläge 4-7 tog han resten av poängen fram till 11-7 i skiljeset och räddade därmed en poäng till Halmstad BTK.

Elias Ranefur var tillbaka efter skada, vann båda sina singlar och räddade en poäng till HBTK.

 

Tabell och resultat