Välj en sida

Det blev en klar hemmaseger för de regerande mästarna Eslöv i seriefinalen mot Halmstad BTK. Skåningarna vann med 4-1 efter att Truls Möregårdh vunnit två matcher och Satoshi Aida och Nandor Ecseki en var. Tack vare vinsten ligger Eslöv nu i toppen av tabellen med maximala 18 poäng medan Halmstad ramlat ner till andraplatsen på 15 poäng.

Nyblivne silvermedaljören på junior-VM, Truls Möregårdh, var tillbaka i Pingisligan by STIGA och det var med besked han återigen spelade i den rödgula tröjan. Inför en fullsatt Blomsterbergshall vann han inledningsmatchen mot gästernas Simon Arvidsson med 3-0 i set och därmed var också kvällens första förlustnolla spräckt. Simon hade innan matchen 3-0 i kvot men ikväll inkasserade han sin första förlust.

Gästerna från Halland studsade snabbt tillbaka när Elias Ranefur kvitterade i matchen efter att han besegrat hemmalagets Nandor Ecseki med 3-1. Så mycket roligare blev det inte för gästerna utan de största leendena var hädanefter på skåningarnas läppar. Satoshi Aida vann över Fabian Åkerström och därmed sprack den andra ”nollan” för kvällen. Inför matchen hade Fabian 8-0 i kvot.

Efter pausen var det återigen dags att se Truls i hagen, denna gång mot Elias Ranefur som var den som inledde starkast genom att vinna första set med 11-6. I andra set var det Truls som tog över taktpinnen och vann det med klara 11-3. I tredje och fjärde blev det betydligt tuffare, båda set avgjordes med bara två bollars marginal men båda gånger var det med Möregårdh som segrare.

Tom Jarvis, som byttes in i stället för Fabian Åkerström, såg länge ut att reducera hemmalagets ledning, bland annat ledde han med 2-1 i set mot Nandor, men ungraren vände på steken genom 2×11-6 i de avslutande två seten vilket också fastställde slutresultatet till 4-1 för Eslöv.

Mattias Andersson, tränare i Eslöv kommenterar vinsten såhär:
– Det kan gå hur som helst. Vi hade marginalerna med oss vilket behövs i denna typ av matcher. Det hade kunnat bli lite hit eller dit, 4-1 är ett bra resultat och vi hade även varit nöjda med 4-2. Alla i laget gör en riktigt bra match.

Målet är klart för Andersson som har final i sikte:
– Vårt första mål är att vinna serien och det andra är att vara bäst i slutspelet. Vi är en god bit på väg nu och nu leder vi serien. Jag tror att det kommer bli vi och Halmstad som spelar final senare i år.

Eslövs AI BTK – Halmstad BTK, 4-1
Truls Möregårdh – Simon Arvidsson, 3-0
Nandor Ecseki – Elias Ranfuhr, 1-3
Satoshi Aida – Fabian Åkerström, 3-1
Truls Möregårdh – Elias Ranefur, 3-1
Nandor Ecseki – Tom Jarvis, 3-2

Foto: Jens Oredsson