Välj en sida

Hemmalagen Halmstad BTK och Eslövs PK tog sina andra segrar för helgen när Köpings BTK Dam respektive IK Juno besegrades. Halmstad vann över Köping med 5-3 medan Eslöv körde över Juno med 5-0 i matcher och 15-0 i set.

Halmstad BTK – Köpings BTK Dam, 5-3
Gästerna från Köping fick en bra start på matchen när nyförvärvet Katarzyna Slifirczyk besegrade Jennie Edvinsson med 3-1 i set och gav sitt Köping ledningen i matchen. Halmstad vann matchen på bordet intill och kvitterade till 1-1 men efter fem spelade matcher var det gästerna som hade ledningen med 3-2. Halmstad gjorde ett ryck via Stina Källberg som först kvitterade till 3-3 och därefter fastställde slutresultatet till 5-3. Landslagsspelaren Källberg vann idag alla sina tre matcher vilket hon var ensam om i denna match.

Eslövs PK – IK Juno, 5-0
Eslövsdamerna var i denna match fullkomligt överlägsna och släppte inte ens ett enda set till gästerna från Avesta. Nomin Baasan, Filippa Bergand och Anna Riazanova är Eslövstrion som ställdes på banan denna dag och alltså gjorde det med den äran. I Eslöv återfinns även suveränen Li Fen som alltså inte spelade idag, snacka om sparkapital.

Efter första omgångarna, dock med en lite haltande tabell, toppas serien av Eslövs PK och Halmstad BTK, båda med maximala sex poäng.

Damernas nästa omgång spelas 20-21 november men matchen mellan Eslövs PK och Halmstad BTK spelas redan 17 november på grund av VM-aktuella spelare.