Välj en sida

Bilden: Viktor Brodd Foto: Jens Oredsson

Efter att i helgen fått se damernas två första omgångar av Pingisligan by STIGA var det nu ikväll dags för herrarna att premiärspela i säsongen 2021/2022 och vi bjöds på full omgång, fyra matcher.

Spårvägen-Halmstad 4-2
Med publik på läktaren och tre sändningar av kvällens match som dessutom bjöd på kommentatorer så fick pingissverige se bordtennis av hög klass, antingen på plats eller hemma i soffan. Snyggt ordnat av Spårvägen!

Anthony Tran kunde relativt enkelt ge Spårvägen ledningen efter att ha kontrollerat norrmannen Borgar Haug i dagens inledande match. Parallellt med Trans seger fick vi se Halmstads nyförvärv från Kävlinge Wille Kindblad kvittera via 3-1 över Martin Friis.
En tät start på matchen som skulle följas av ett välspelat möte mellan lagets två mest rutinerade spelare, Harald Andersson för hemmalaget och Fabian Åkerström för gästerna. Åkerström kunde till sist dra längsta strået när Anderssons forehandflipp i slutet av skiljeset seglade ut, ledning för Halmstad med 1-2 på bortabord.

Fortsättningen på matchen blev stenhård. Martin Friis spelade upp sig rejält och vann över Fabian Åkerström med 3-1 samtidigt som Tran och Kindblad gick en holmgång mot varandra och där hemmalagets Tran kunde vinna med 3-1, ledning för Spåret med 3-2 inför den avslutande matchen mellan Harald Andersson och Borgar Haug. Andersson fick vinna sin första match för säsongen medan norgeettan Haug får vänta på sin första seger i Pingisligan by STIGA. Tran matchvinnare med två segrar men återigen vinner Spårvägen som ett lag där alla vinner matcher.

Falkenberg-Eslöv 0-4
Här snackar vi överkörning. Eslöv tog inga fångar i detta möte och släppte ett enda set på sina fyra vinstmatcher, En match som tog drygt en timme att spela. Värt att notera är att Luxemburgs landslagsman Eric Glod debuterade för Eslöv med en 3-0 seger över Alexander Franzén. För Falkenberg debuterade Owen Cathcart från Irland (tränandes i Halmstad) med en 0-3 förlust mot jämnårige Truls Möregårdh. Styrkebesked av Eslöv direkt i säsongsupptakten.

Rekord-SUIF 0-4
Nykomlingen Rekord från Helsingborg ställdes mot regerande svenska mästarna SUIF som kom på besök. Även Rekord hade bjudit till och ordnat med kommentator till sin sändning vilket såklart höjer upplevelsen. Bra jobbat Rekord!

Tyvärr för Rekords del så hade man inget att sätta emot ett starkt motståndarlag två nyförvärv till trots.
Konstantinos Konstaninopulos pressade Per Sandström i den första matchen men när det tredje setet gick förlorat trots två setbollar för det grekiska nyförvärvet så tog det roliga slut. Inga mer set vunna för hemmalaget som efter vinst i det första setet av den första matchen sedan förlorade 11 raka set innan Konstaninopulos tillfälligt kunde stoppa Viktor Brodd genom att vinna tredje set, Brodd dock överlägsen totalt sätt och en klar segrare. Var nyförvärven Konstaninopulos och Metanee Tawan står kvalitetsmässigt återstår att se men ingen bra start för dem eller Rekord i comebacken det är ett som är säkert.

Kävlinge-Munkedal 2-4
Hemmalaget som lyckats värva in lite nya spelare till årets säsong lyckades dock inte med att få igång sina webbsändningar från dagens matcher trots tydliga instruktioner och erbjudande om utbildning vid behov. Inte riktigt Pingisligaklass på den prestationen kan man lugnt säga.

Yannick Vostes som spelat ett par säsonger i högstaligan gav hemmalaget ledningen genom vinst över Simon Söderlund vilket inte var någon skräll. Men vad som var en skräll var att Casper Strindberg ny i Kävlinge skulle besegra orkanen Padasak ”Paddan” Taniviryavechakul från Thailand med 3-2 i set och det efter en räddad matchboll emot sig i det fjärde setet, vilken debut i högstaligan för Casper! Shoma Nishihara som till vardags tränar i Eslöv gjorde även han debut för Kävlinge men var inte lika lyckosam som lagkompisen Strindberg (som fortsatt tränar i Söderhamn), förlust 1-3 mot Endika Diez.

Diez skulle fortsätta starkt och han kunde vinna med 30 över Strindberg och när sedan dessutom ”Paddan” revanscherade sig genom att vinna över Vostes var gästande Munkedal i ledningen med 2-3. Simon Söderlund kunde sedan fullborda vändningen via seger över Nishihara med 3-1 i set, vilken match av Munkedal som vänder 0-2 underläge till seger, den segern smakar nog mumma för Munkedal.

Omgång 2 19/10 klockan 18.30
Rekord-Halmstad
SUIF-Falkenberg
Eslöv-Kävlinge
Munkedal-Spårvägen